Vloerisolatie is niet nodig bij alle huizen. Sinds 1985 wordt vloerisolatie namelijk al bij de bouw van het huis aangebracht. Heb je een huis van voor 1985 dan kun je voor vloerisolatie kiezen. Het zal zorgen voor meer wooncomfort en ook voor een lagere energierekening. Er gaat immers minder energie verloren. Ook zorg je voor een beter milieu. Zo heeft vloerisolatie veel voordelen. Bekijk ook pagina tips en prijzen.

Hoe zit het met je kruipruimte?
Het is ook belangrijk om een kruipruimte te hebben die minimaal 50 centimeter hoog is. Vloerisolatie wordt vanaf de onderkant van de kruipruimte aangebracht. Het kunnen isolatieplaten zijn of bijvoorbeeld PUR. Vaak wordt er voor PUR-schuim gekozen. Dit is een voorbeeld van gebruikte materialen. Het kan naadloos aangebracht worden aan de onderkant van de vloer. Door dit in meerdere lagen te doen ontstaat er een sterke isolerende werking. Vocht en koude zal niet meer door de vloer optrekken in je woning. De vloer zal al snel tot vier graden Celsius warmer zijn.

Als je kruipruimte lager is dan 50 centimeter dan kun je met het isolatiebedrijf naar andere mogelijkheden kijken om jouw woning te gaan isoleren.

Een goed advies!
Kennis is macht! Ook voor de vloerisolatie is dat het geval. Het is daarom verstandig om een afspraak te maken met een isolatiebedrijf om de mogelijkheden van vloerisolatie te bekijken. De adviseur van het isolatiebedrijf kan ook naar andere manieren van isoleren kijken. Vervolgens kun je de beste isolatie oplossing voor je huis kiezen waar je maximaal van zult genieten.

Contacteer isolatiebedrijven
Neem gratis en vrijblijvend contact op met isolatiebedrijven die je graag verder helpen met je zoektocht naar degelijk vloerisolatie. Ga naar pagina offertes aanvragen.

Heb je deze pagina’s al bekeken?
Vloerisolatie algemeen
Vloerisolatie RC waardes
Vloerisolatie voordelen
Vloerisolatie nadelen
Vloerisolatie rendement
Gebruikte materialen
Mogelijkheden en tips
Vloerisolatie prijzen
Vloerisolatie offertes