Als je verschillende isolatiematerialen met elkaar wilt gaan vergelijken dan kun je naar verschillende factoren kijken. Je kunt ze beoordelen op de prijs, de toepasbaarheid en ook op de isolerende werking. Om appels met appels te kunnen vergelijken zijn er voor isolatiematerialen de RC waardes in het leven geroepen. Ze geven aan hoe goed de isolatiematerialen hun werking doen. Zo ook bij vloerisolatie.

Isolatiewaarde in RC waarde
De RC waarde is een waardemaatstaf om weer te geven hoe de warmteweerstand van een vloer, een dak of een wand is. De isolatiewaarde van vloerisolatie is verschillend. De isolatiewaarde van PUR, isolatieplaten van glaswol of steenwol zijn verschillend. Door een standaard waarde te hanteren kan je sneller zien welk materiaal de beste isolerende werking heeft. Het helpt je om een goede keuze te maken voor jouw vloerisolatie.

Er is nog meer!
Naast de RC waarde zijn er natuurlijk nog andere factoren waar je naar moet kijken als je een keuze gaat maken voor het materiaal voor je vloerisolatie. Het isolatiemateriaal moet namelijk wel goed toepasbaar zijn onder jouw vloer. Ook kunnen specifieke factoren je ertoe aanzetten om voor een ander isolatiemateriaal te kiezen. Het aanbrengen van PUR schuim onder je vloer geeft een nare lucht. Dit kan onprettig zijn voor velen. En zo kunnen er per isolatiemateriaal aspecten zijn waarom je er niet voor kiest.

Prijzen vergelijken
Vergelijk het aanbod door offertes op te vragen. Hiermee is het mogelijk om ook nog eens te besparen op de aanschafkosten van vloerisolatie. Ga naar pagina offerte vloerisolatie.

Heb je deze pagina’s al bekeken?
Vloerisolatie algemeen
Vloerisolatie rendement
Voor welke huizen?
Vloerisolatie werking
Aandachtspunten
Garantieregeling
Gebruikte materialen
Mogelijkheden en tips
Vloerisolatie prijzen
Vloerisolatie offertes