Het is een feit dat gas en stroom steeds duurder worden. Natuurlijk weten we niet wat de toekomst zal brengen. Echter als we naar het verleden kijken dan weten we dat het in de toekomst ook duurder zal gaan worden. Het is dan ook niet vreemd dat het steeds interessanter wordt om de woning te isoleren. Je zou voor vloerisolatie kunnen kiezen. Je voorkomt zo dat je euro’s onnodig verstookt worden. Graag bespreken we wat er mogelijk is en we beginnen bij jouw vloer.

Kun je jouw vloer gaan isoleren?
Als je een oude woning hebt met een kruipruimte dan kun je op onderzoek gaan om te kijken of de woning ook vloerisolatie heeft. Als dit niet het geval is dan kun je een isolatiebedrijf langs laten komen om te kijken of het interessant is om de vloer te laten isoleren. Misschien heb je veel last van koude voeten in je huis of voel je een tocht? Met vloerisolatie is het te verhelpen.
Vloerisolatie is mogelijk voor iedereen die een kruipruimte heeft welke minimaal een halve meter hoog is. De werkers zullen namelijk vanuit de kruipruimte de vloerisolatie gaan aanbrengen. Is jouw kruipruimte niet zo hoog? Bespreek dan andere manieren van isolatie om het toch aangenaam warm te krijgen in je huis.

Enkele tips bij vloerisolatie!
Als je kiest voor vloerisolatie kijk dan naar de isolatiewaarde (de R-waarde) van het isolatiemateriaal. Zorg ook dat de ventilatie goed is in de kruipruimte. En als je nog dunne kabels onder de vloer hebt lopen haal die dan weg of plaats ze lager. Bekijk informatie over de garantieregeling en de pagina gebruikte materialen.

Weet ook dat je recht hebt op het lagere BTW-tarief van 6 procent. Voor isolatie is het namelijk verlaagd sinds 2009.

Vergelijk de prijzen
Door offertes op te vragen kun je gratis en vrijblijvend de prijzen voor isolatie in je huis bekijken. Dat is altijd handig omdat je dan weet wat je investering is. En kun je een berekening maken, zoals de terugverdientijd. Laat je daarnaast gratis adviseren door specialisten. Maak daarvoor gebruik van onze gratis offerte service.

Heb je deze pagina’s al bekeken?
Vloerisolatie algemeen
Vloerisolatie RC waardes
Vloerisolatie voordelen
Vloerisolatie rendement
Voor welke huizen?
Vloerisolatie werking
Vloerisolatie offertes