Als je nog geen vloerisolatie hebt dan kun je dat zeker gaan overwegen. De energiekosten stijgen steeds verder en zullen in de toekomst nog hoger zijn. Een investering om op de stookkosten te gaan besparen is een verstandig set. Je kunt hierbij beginnen bij de vloerisolatie in je huis. De kosten zijn vaak goed te overzien en het woongenot zal eigenlijk direct al beter worden. Graag bespreken we welke materialen je kunt kiezen voor de vloerisolatie. Zo verschillende de prijzen.

Vloerisolatie en PUR
Vaak wordt er bij vloerisolatie gebruik gemaakt van PUR. PUR kan zeer goed tegen vochtige omstandigheden. Een nadeel is dat er wordt gezegd dat het slecht is voor de gezondheid. Dit is echter nog niet bewezen. Het PUR schuim wordt in meerdere lagen onder de vloer gespoten.

EPS als vloerisolatie
EPS staat voor Expanded Polystyreen. In de volksmond wordt EPS piepschuim genoemd. Het is en isolatiemateriaal welke op vele manieren wordt ingezet om een huis te isoleren. En dus ook bij vloerisolatie.

Glaswol gebruiken als vloerisolatie
In Nederland wordt hoofdzakelijk glaswol gebruikt als isolatiemateriaal. Het is betaalbaar en zorgt voor een zeer goede isolatie. Er zijn platen met glaswol en ook rollen. Deze kun je onder je vloer plaatsen om de vloer te isoleren.

Steenwol onder de vloer!
Steenwol wordt gemaakt bij een temperatuur van boven de 1000 graden Celsius. Het smelt helemaal en wordt dan gestold tot draden als een grote suikerspin. Je krijgt dan sterke matten welke uitstekend dienst doen als isolatiemateriaal. Ook onder de vloer.

Voor welk isolatiemateriaal kies jij?
Bespreek met een isolatiebedrijf welke van de verschillende isolatiematerialen het beste is voor jouw vloer en jouw woning. Bespreek wat je belangrijk vindt bij de vloerisolatie en laat je goed adviseren door de adviseur.

Vergelijk het aanbod
Je kunt het aanbod vergelijken door gebruik te maken van het offerte formulier. Zo kom je vrijblijvend in contact met specialisten die je graag helpen wat betreft je mogelijkheden. Ga voor meer informatie naar pagina offertes.

Heb je deze pagina’s al bekeken?
Vloerisolatie algemeen
Vloerisolatie RC waardes
Vloerisolatie voordelen
Vloerisolatie nadelen
Vloerisolatie rendement
Voor welke huizen?
Vloerisolatie werking
Vloerisolatie offertes