Als je geld gaat uitgeven aan vloerisolatie dan wil je natuurlijk graag waar voor je geld krijgen. Om je hierin gerust te stellen zal het isolatiebedrijf je garantie geven. De garantie zal in de meeste gevallen op het materiaal zijn. Het is echter ook mogelijk om een garantie op de uitvoering te krijgen. Graag bespreken we welke verschillende soorten van garantie mogelijk zijn voor jouw vloerisolatie.

Een garantiebewijs
Werk je samen met een isolatiebedrijf welke is aangesloten bij de VENIN (de vereniging van erkende na- isolatiebedrijven in Nederland) dan zal je een garantiebewijs ontvangen. Er wordt uitvoerig gedocumenteerd welke soort isolatiemateriaal je hebt en hoe je vloer of kruipruimte is geïsoleerd. Ook het aantal vierkante meters en de datum van de isolatie worden opgeschreven. Door de uitvoerige documentatie wordt erop toegezien, dat de kwaliteitseisen worden nageleefd.

Waar krijg je garantie op?
Bij de vloerisolatie kun je garantie krijgen op de isolatiewaarde, hoe goed het isolatiemateriaal is en op welke manier het is aangebracht. Ook zal rot en schimmel worden uitgesloten evenals vochtdoorslag. Het isolatiewerk zal moeten voldoen aan de kwaliteitseisen.

Hoe lang heb je recht op garantie?
Op de vloerisolatie wordt over het algemeen 10 jaar garantie gegeven. Als je een garantiebewijs krijgt dan zal je alle voorwaarden rustig kunnen nalezen en ook waar je exact garantie op hebt. Bewaar dit goed samen met de officiële factuur.

Een goed gevoel!
Met een goede vloerisolatie garantie zal je met een goed gevoel gaan genieten van het verhoogde woongenot in je huis. Ook zal je met een heerlijk gevoel gaan slapen, wetende dat je de komende 10 jaar nog een beroep kunt doen op de garantie. En eigenlijk weet je en verwacht je dat dit niet nodig zal zijn.

Wat zijn de exacte kosten?
Om een prijsopgave bij een erkend bedrijf aan te vragen kun je gratis gebruik maken van onze offerte service. Het is namelijk mogelijk om vrijblijvend in contact te komen isolatiespecialisten voor advies. Ga naar pagina offerte voor meer informatie.

Heb je deze pagina’s al bekeken?
Vloerisolatie algemeen
Vloerisolatie RC waardes
Vloerisolatie voordelen
Vloerisolatie nadelen
Vloerisolatie offertes
Aandachtspunten
Gebruikte materialen
Mogelijkheden en tips
Vloerisolatie prijzen