Als je gekozen hebt voor vloerisolatie dan is het verstandig om aandacht te schenken aan enkele punten. Op die manier zal je volop gaan genieten van alle voordelen van de vloerisolatie. Je energierekening zal omlaag gaan en je wooncomfort zal omhoog gaan in je huis. Laten we enkele belangrijke punten met je bespreken.

Waar moet je op letten bij vloerisolatie?
Het is belangrijk bij vloerisolatie dat deze zonder naden onder de vloer wordt aangebracht. Zorg ervoor dat de ventilatiekanalen niet worden dicht gespoten om de ventilatie in stand te houden in de kruipruimte. Haal eventuele draden weg welke onder de vloer liggen. Als het PUR wordt aangebracht dan is de kans groot dat deze zullen verbranden en kapotgaan.
Het is ook slim om tijdens het aanbrengen van de PUR vloerisolatie niet in de woonkamer aanwezig te zijn. Er komen namelijk gassen vrij. Laat de woonkamer en keuken even luchten gedurende een paar uur en na het aanbrengen van de PUR vloerisolatie als dat mogelijk is. Zo zal je er persoonlijk helemaal geen last van hebben. Zie ook pagina voor welke huizen en RC waardes.

De garantie op je vloerisolatie
Spreek ook duidelijk met het isolatiebedrijf af hoe de garantie is geregeld. Is de isolerende werking van het isolatiemateriaal gegarandeerd voor de komende 10 jaren? Ontdek of de stookkosten inderdaad omlaag zijn gegaan! Houd dat dus goed bij.

Er wordt aangegeven, dat je minder stookkosten zult hebben als je voor vloerisolatie kiest. Het is echter ook goed om daadwerkelijk te controleren of dit het geval is. Houdt hierbij rekening met het aantal koude dagen in een jaar. Op die manier kun je eerlijk het jaar zonder vloerisolatie met het jaar met vloerisolatie vergelijken.

Wat kost het?
Kom gratis en vrijblijvend in contact met isolatiebedrijven die je graag verder helpen. Voor vrijblijvend advies kun je contact opnemen met enkele deskundige bedrijven via de offertes pagina.

Heb je deze pagina’s al bekeken?
Vloerisolatie algemeen
Vloerisolatie RC waardes
Gebruikte materialen
Mogelijkheden en tips
Vloerisolatie prijzen
Vloerisolatie offertes