Als je kiest voor vloerisolatie dan wil je natuurlijk wel weten wat het gaat kosten. Ook een grove schatting voordat je een offerte krijgt van een isolatiebedrijf zou fijn zijn. Zo kun je al snel bepalen of vloerisolatie tot jouw mogelijkheden behoort. Vaak zijn de kosten echter goed te behappen en zal je de investering binnen een paar jaren terugverdienen door de lagere energienota. En je zult al deze jaren met meer plezier in je huis wonen.

Welke factoren zijn bepalend voor de vloerisolatie prijzen?
Ten eerste is het oppervlakte van de vloer zeer belangrijk. Meet de vloer goed en correct op. Dit is het uitgangspunt voor de kosten van de vloerisolatie. Daarnaast is er een keuze uit verschillende soorten isolatiemateriaal. Vaak liggen deze kosten dicht bij elkaar en maakt het eigenlijk geen verschil. De vloerisolatie prijzen worden vooral bepaal door de arbeidskosten. Een arbeidsintensieve manier van vloerisolatie zal een stuk prijziger zijn dan eentje welke gemakkelijk is uit te voeren.

Een grove berekening maken?
Weet je hoeveel vierkante meters vloer je hebt? Dan kun je al snel berekenen hoeveel de kosten zullen zijn voor de vloerisolatie. In de regel zijn de kosten per vierkante meter vloerisolatie op dit moment 25 euro per vierkante meter. De uiteindelijke vloerisolatie prijzen kunnen afwijken door koudebruggen of gebreken in de constructie. Tevens zal de vloer goed toegankelijk moeten zijn. Het is dus een grove berekening voor de vloerisolatie welke kan afwijken van de uiteindelijke prijs. Schakel een isolatiebedrijf in om een offerte van de vloerisolatie te laten maken voor de exacte prijs.

Heb je deze pagina’s al bekeken?
Vloerisolatie algemeen
Vloerisolatie RC waardes
Vloerisolatie voordelen
Vloerisolatie rendement
Voor welke huizen?
Vloerisolatie werking
Vloerisolatie offertes