Als je een woning gaat isoleren dan zijn er verschillende zaken van belang. Het eerste is toch wel om een goede analyse te maken van de woning. Op welke plekken kun je het beste de woning gaan isoleren om een maximaal rendement te krijgen? Is je dak al goed geïsoleerd? Of kun je beter naar de vloer of kruipruimte gaan kijken. Met een adviseur van een isolatiebedrijf kun je alle mogelijkheden in kaart brengen om zo een goede beslissing te maken.

Tip: Kies voor het juiste isolatiemateriaal op de juiste plek

Als je isolatie gaat plaatsen in je huis dan is het belangrijk dat je het juiste materiaal gebruikt op de juiste plek. Zo komt het vaak voor dat men op de verkeerde plaats isolatie aanbrengt. Zo is het bij een dakkapel onverstandig om aan de binnenkant isolatie te plaatsen. Door de isolatie aan de onderkant van het dak te plaatsen in plaats van erop zal het hout gaan rotten door de condensvorming. Ventilatie is daarnaast ook zeer belangrijk om bijvoorbeeld schimmelvorming te voorkomen.

Tip: Ervaring is het sleutelwoord

Een adviseur met volop ervaring bij een goed isolatiebedrijf zal zijn meerwaarde opleveren door een goed advies te geven. Ook zullen de werknemers in dat geval de isolatie vakkundig aanbrengen. En dit vertaalt zich naar een hogere besparing en nog meer woongenot in je woning. Het aanbrengen van de isolatie moet gewoon goed gebeuren. Wij helpen je graag bij het vinden van een erkend isolatiebedrijf en kun je via onze offerte service in contact komen met adviseurs. Ga hiervoor naar isolatie offertes pagina.

Tip: Ontdek of er subsidie mogelijkheden zijn voor de isolatie

In Nederland stimuleert de overheid om energie zuiniger te gaan leven. Hierdoor zijn er regelmatig subsidies voor het isoleren van je dak, je muren, de ramen of de vloer. Als je kiest voor isolatie is het altijd verstandig om te onderzoeken of er subsidies zijn. Het geld is mooi meegenomen en je hebt er gewoon recht op.

Bekijk ook eens de volgende pagina’s over isolatie:

Isolatie algemene informatie
Collectief isoleren
Duurzame isolatie materialen
Ventilatie
Gezondheid en isolatie
Wat is PUR-schuim?
Schimmelvorming
NEN-normen

Wat kost isolatie?

Isolatie offerte