De spouwruimte zit tussen de binnenmuur en de buitenmuur. Het is mogelijk dat de spouw door de jaren heen vervuild is geraakt met cementresten, zand, puin en andere afval. Als je de spouw wilt gaan isoleren dan zal je dit eerst moeten verwijderen. Anders heeft het isoleren van je spouwmuur eigenlijk geen zin. Als het niet mogelijk is om de spouwmuurvervuiling weg te halen dan kun je beter voor een andere manier van isoleren kiezen. Denk hierbij aan gevelisolatie aan de buitenzijde van de woning.

Spouwmuurvervuiling verwijderen
Als je veel spouwmuurvervuiling hebt dan is de kans groter dat je meer condens krijgt op de binnenmuur en dus ook schimmels. Het beste is om de spouwmuurvervuiling te verwijderen. Dit kan door een paar stenen uit de muur te halen en dan de spouwmuurvervuiling te verwijderen. Hierna worden de stenen weer teruggeplaatst en kan men de spouwmuur gaan isoleren. Vaak kan een isolatiebedrijf beide werkzaamheden voor je uitvoeren.

Een goede analyse!
Het is belangrijk om voor de isolatie van de spouw te kijken of er spouwmuurvervuiling is in het huis. Vaak kun je het zelf al zien door een verkleuring van de muur. Daar kan men dan ook het vochtgehalte gaan meten. Een gaatje in de muur boren zal vervolgens aantonen of er inderdaad spouwmuurvervuiling is of niet.

Een lekker warm huis!
Het klinkt als een ingrijpende klus om de spouwmuurvervuiling te verwijderen. Het is echter een zeer goede ingreep om uw woongemak te verhogen. Denk hierbij ook aan je gezondheid! Als je vervolgens kiest voor spouwmuurisolatie zal je ook nog eens een mooie besparing realiseren op je stookkosten.

Heb je al gekeken naar hoe we je kunnen helpen wat betreft het vinden van een betrouwbaar isolatiebedrijf? Met onze offerte service kun je namelijk gratis en vrijblijvend in contact komen met specialisten, die je graag verder helpen. Bekijk ook jouw mogelijkheden en laat een gratis prijsopgave maken.

Bekijk de volgende pagina’s:
Spouwmuurisolatie algemeen
Isolatiekorrels
Steenwol en glaswol
Spouwmuurisolatie prijzen
Spouwmuurisolatie kosten
Spouwmuurisolatie voordelen
Spouwmuurisolatie nadelen
Spouwmuurisolatie rendement
Garantieregelingen
Hoe wordt het aangebracht?