Voor de spouwmuurisolatie kun je steenwol en glaswol gebruiken. Echter wat is nu precies het verschil en voor welke kun je het beste kiezen? Beide hebben ze een hoge isolatiewaarde. Afhankelijk van de situatie kun je echter beter voor de een kiezen dan de ander. Laten we de twee isolatiematerialen in dit artikel bespreken. Kijk ook op pagina isolatiekorrels voor een andere vorm van isolatiemateriaal.

Glaswol als spouwmuurisolatie
Glaswol wordt vaak gebruikt voor spouwmuurisolatie. Het wordt trouwens niet als een rol of plakkaat aangebracht, maar in de spouwmuur geblazen. Het heet daarom ook wel inblaaswol. Glaswol wordt gemaakt van gerecycled glas. Voor spouwmuurisolatie wordt losse wol (de inblaaswol) gebruikt en in de spouw gespoten. Het heeft veel weg van katoen. Er zijn verschillende soorten glaswol te verkrijgen. De standaard glaswol kent een isolatiewaarde van HR+ en er is nog een wat betere met een HR++ label.

Spouwmuurisolatie en steenwol
Steenwol kent een goede isolatie waarde met een HR+ label. Deze is gelijk of licht lager dan die van Glaswol. Isoleer je echter je huis om vooral een geluidsisolerende werking te krijgen dan kun je beter voor steenwol kiezen. Steenwol is niet gevoelig voor veroudering en is vochtafstotend. Doordat steenwol een natuurlijk product is en geen voedingsbodem is voor schimmels of bacteriën is het ook vriendelijk voor je gezondheid. Daarnaast is het een geurloos product. Qua prijs is steenwol iets goedkoper dan glaswol.

Welke kies jij?
Overleg met een isolatiebedrijf welk isolatiemateriaal het beste is voor jouw spouwmuurisolatie. Het is altijd noodzakelijk om een goede inspectie uit te laten voeren om de juiste spouwmuurisolatie te kiezen. De keuze voor de materialen is dan een tweede stap. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij spouwmuurisolatie bedrijven om de tarieven te vergelijken. Zo weet je precies wat het allemaal gaat kosten; zonder dat je ergens toe verplicht bent.

Bekijk ook de volgende pagina’s:
Spouwmuurisolatie algemeen
Spouwmuurisolatie voordelen
Spouwmuurisolatie nadelen
Spouwmuurisolatie rendement
Spouwmuurisolatie werking
Gebruikte materialen
Muren impregneren