Als je kiest voor spouwmuurisolatie dan kun je kiezen voor isolatiekorrels of isolatieparels. De isolatieparels zijn gemaakt van polystyreen en zijn dus eigenlijk gewoon piepschuim korrels. De isolatiekorrels zijn een mineraal materiaal van vulkanisch materiaal. De isolatie parels worden in de spouw gespoten om een isolerende werking te realiseren. Door de sterke isolerende werking van piepschuim is dit heel goed mogelijk.

Isolatie parels als spouwmuurisolatie
Polystyreen wordt vaak gebruikt als isolerende platen. Het kan zeer goed tegen hoge druk en heeft een uitstekende isolerende werking. Het isolatiemateriaal bestaat uit waterstof en koolstof. Doordat de isolatieparels ook nog lucht bevatten hebben ze een nog hogere isolerende werking.

Bij de spouwmuurisolatie worden de isolatieparels de spouw in gespoten door gaten in de muur te boren. De lijm aan de parels zorgt ervoor dat ze niet wegzakken en mooi op hun plek blijven zitten. Je kunt zelf kiezen welke klasse isolatieparels je wilt. Je kunt kiezen tussen HR, HR+ en HR++. Het beste is om gebruik te maken van de HR++ isolatieparels. Je zult de parels immers maar een keer in de muur gaan aanbrengen. Bespaar er dus niet op! De isolatieparels laten volledig vocht door, ze zijn geurloos. Vooral als een ander isolatiemateriaal niet in een kleine ruimte kan komen worden isolatieparels gebruik.

Zijn isolatieparels geschikt voor jouw spouw?
Het is moeilijk om hier een kant-en-klaar antwoord op te geven. Afhankelijk van de breedte van de spouw, koudebruggen, voegbreedtes en ook vochtplekken kan men kijken welke soort van isolatie het meeste geschikt is voor jouw huis. Een isolatiebedrijf kan je hierin zeer goed adviseren. Via onze offerte service kun je gratis en vrijblijvend in contact komen met bedrijven die je hierbij kunnen helpen.

Lees meer…
Spouwmuurisolatie algemeen
Spouwmuurisolatie voordelen
Spouwmuurisolatie nadelen
Spouwmuurisolatie rendement
Spouwmuurisolatie werking
Gebruikte materialen
Muren impregneren