Als je gekozen hebt voor spouwmuurisolatie dan wil je natuurlijk graag weten hoe de spouwmuurisolatie ook daadwerkelijk wordt aangebracht. Het gebeurt in een paar stappen welke we graag met je bespreken.

De eerste stap bij spouwmuurisolatie: de inspectie!
Eigenlijk komt er nog een stap voor en dat is het selecteren van het isolatiebedrijf. Hierin ben je vast en zeker geslaagd en ze komen dan ook langs om je spouwmuur te inspecteren. De spouwdiepte zal worden opgemeten en ook het oppervlakte. Men zal kijken naar de vochtigheid en eventuele natte plekken op de muur. Soms gebruikt men bij de inspectie een camera om een nog beter onderzoek te kunnen doen. Hierna zal een advies worden gegeven wat het beste is voor de spouwmuur en ook een offerte om een helder beeld van de kosten te krijgen.

De uitvoering van de spouwmuurisolatie
Het isolatiebedrijf zal de spouwmuur gaan voorzien van isolatie. Zorg dat ze gemakkelijk bij de muren kunnen komen. Vaak heb je geen enkele overlast van ze en is de klus binnen een dag geklaard. In de buitenmuren worden gaten geboord. Men zal netjes in de voegen gaan boren. Vervolgens wordt de spouw gevuld met isolatiemateriaal. Dit kunnen isolatieparels zijn, maar ook steenwol of pur schuim. De spouw wordt volgespoten met het isolatiemateriaal. Hierna worden de gaten vakkundig gedicht en kun je er later niets meer van weerzien. Kijk ook op pagina aandachtspunten en tips.

Genieten van het resultaat
Vervolgens kun je genieten van een lekker warm huis en een comfortabele woning. Ook zal je ontdekken dat de energierekening lekker omlaag gaat! En daarnaast kun je ook een goed gevoel hebben, omdat je zo je steentje hebt bijgedragen aan een beter milieu.

Prijzen vergelijken
Hoeveel kost het om spouwmuurisolatie aan te schaffen? Dat lees je op pagina prijzen. Kom daarnaast ook in contact met specialisten die je graag vrijblijvend advies geven. Door het formulier op de offerte pagina te gebruiken kun je in contact komen met specialisten. Je zit nergens aan vast en is deze service gratis. Door de prijzen te vergelijken kun je ook nog eens geld besparen op de aanschaf.

Lees verder op de volgende pagina’s:
Spouwmuurisolatie algemeen
Spouwmuurisolatie voordelen
Spouwmuurisolatie nadelen
Spouwmuurisolatie rendement
Spouwmuurisolatie werking
Gebruikte materialen