Er zijn verschillende materialen welke je kunt gebruiken als je kiest voor spouwmuurisolatie. Het is belangrijk om het juiste materiaal te kiezen voor je muren. Kijk naar de isolatiewaarde en ook naar de prijs. De isolatiematerialen die voor spouwmuurisolatie het meeste worden gebruikt zijn steenwol, glaswol en isolatie parels. Kijk ook op pagina isolatiekorrels en steenwol/glaswol.

Spouwmuurisolatie en steenwol
Steenwol is een wol welke uit vezels van vulkanisch gesteente bestaan. Het heeft een uitstekende isolatiewaarde en ook een goede geluidsisolerende werking. Dit zijn dan ook direct de twee belangrijkste redenen waarom het voor spouwmuurisolatie wordt gebruikt. Door de open structuur van steenwol wordt de temperatuur beter verdeeld over het hele oppervlakte. Steenwol is een duurzaam product. Let er echter wel op dat het niet te oud is, aangezien het dan schimmels kan krijgen. De kosten zijn ongeveer 8 euro per vierkanten meter. Bekijk ook pagina prijzen spouwmuurisolatie en pagina kosten.

Glaswol als spouwmuurisolatie
Glaswol is een gerecycled product van glas en zand. Je zult het eigenlijk altijd op een rol zien in de vorm van een deken. Glaswol heeft een hoge isolatiewaarde en wordt veel voor muurisolatie gebruikt. Het is een goedkope manier van isoleren en kan gemakkelijk worden aangebracht. De kosten van glaswol isolatie zijn rond de 7,50 euro per vierkante meter.

Achteraf spouwmuurisolatie aanbrengen?
Als je achteraf in een spouwmuur isolatie wilt aanbrengen dan zal je in veel gevallen gebruik maken van isolatie parels. Door een paar gaten in de muur te boren kan men de isolatie parels naar binnen blazen. De muren worden mooi opgevuld en zullen een goede isolerende werking hebben.

Welke isolatie is het beste voor jouw spouwmuur?
Vraag een isolatiebedrijf om je te adviseren welke spouwmuurisolatie het beste is voor jouw huis. Ze kunnen je vaak goed adviseren waardoor je een optimaal eindresultaat zult krijgen. Laat je op deze pagina vrijblijvend adviseren.

Lees verder op de volgende pagina’s:
Spouwmuurisolatie algemeen
Tips spouwmuurisolatie
Isolatiekorrels
Steenwol en glaswol
Spouwmuurisolatie prijzen
Spouwmuurisolatie kosten
Spouwmuurisolatie offertes