Nederland is een land waar het vaak en veel regent. Onze muren hebben veel te leiden onder al dat vocht. Ze beschermen ons echter goed en zorgen dat we lekker droog en warm in huis kunnen zijn. Het vocht kan de muren echter intrekken en zorgen voor schimmels, algen, mossen en ook voor vorstschade. Daarnaast is het een stuk duurder om de woningen warm te krijgen. Een vochtige woning is namelijk minder snel warm te krijgen. Een oplossing om de muren extra bescherming te bieden tegen alle regen in ons land is door ze te laten impregneren. Dit komt ten goede van je investering in isolatiemateriaal voor je spouwmuren.

Hoe worden de muren geïmpregneerd?
De muren krijgen een speciale crème. Deze crème en haar stoffen trekken de muur in en zorgen ervoor dat je muren waterdicht worden. Daarnaast laten ze nog wel het vocht naar buiten gaan. Er zal dus minder water in de stenen komen en de stenen zullen een hogere isolerende werking krijgen. In huis zal het sneller warm worden en levert dit ook nog eens een besparing op. Op de foto is te zien dat het linker stenenblok niet geimpregneerd is. Deze is namelijk veel natter omdat het vocht intrekt. Het rechter stenenblok droogt veel sneller op omdat deze geen vocht intrekt, hierdoor zullen je muren ook minder vochtig worden. Dus zul je sneller je huis kunnen verwarmen zoals hierboven besproken is. Dit biedt extra voordelen.

Welke muren geïmpregneerd worden?
Er zijn verschillende bouwmaterialen. Als je een muur van kalkzandsteen, beton, baksteen, betonteen, stucwerk, gasbeton of natuursteen hebt kun je deze laten impregneren. Bij geglazuurde stenen kan de speciale crème de steen niet intrekken en zal het dus niet werken.

De voordelen van het impregneren van je muren
Enkele voordelen van het impregneren van de muur zijn:
– minder vocht in de stenen
– geen mos, schimmels of algen aan de buitenmuur
– een betere isolatie
– een lagere energie rekening

Volop reden dus om te overwegen om je muren te laten impregneren. Maar wat gaat dit kosten? Met onze gratis offerte service kan je hier vrijblijvend achter komen. Laat je adviseren door een specialist.

Lees verder op de volgende pagina’s:
Spouwmuurisolatie algemeen
Spouwmuurisolatie voordelen
Spouwmuurisolatie nadelen
Spouwmuurisolatie rendement
Spouwmuurisolatie werking
Gebruikte materialen