Als je besloten hebt om spouwmuurisolatie te nemen dan zal je binnenkort nog fijner in je huis wonen en genieten van een lagere energie rekening. Waar moet je echter op letten als je kiest voor spouwmuurisolatie? Graag geven we je een paar tips. Maar bekijk ook pagina aandachtspunten.

Het juiste isolatiebedrijf!
Laat altijd meer dan een isolatiebedrijf langskomen om de woning te inspecteren en een offerte uit te brengen. Het is niet alleen zo, dat de rekening een stuk lager kan zijn. Ook kan een ander isolatiebedrijf je van een beter advies voorzien om de juiste materialen te kiezen voor je spouwmuurisolatie. Het is zelfs mogelijk dat ze je een andere vorm van isolatie adviseren. We helpen je hier graag bij door middel van onze offerte service. Met het formulier kun je namelijk een aanvraag indien zodat enkele isolatiespecialisten contact met je opnemen. Ze kunnen je dan gratis en vrijblijvend adviseren. Ga naar pagina offerte.

Onderzoek je muren op vochtige plekken
Kijk zelf of er in je huis vochtige plekken op de muren zitten. Dit kan betekenen dat er spouwmuurvervuiling is. Ook weet je dat het dan nodig is om hier wat aan te doen.

Hoe zit het met je kruipruimte?
Voor de kruipruimte is het belangrijk dat er voldoende ventilatie is. Soms is deze ventilatie aangesloten op de spouwmuren. Kijk of er voldoende ventilatiekanalen zijn in je spouwmuur. Natuurlijk zal een goed isolatiebedrijf hier ook naar kijken. Het is echter verstandig om het ook zelf te doen. Vraag er in ieder geval wel naar. Kijk ook op pagina kruipruimte isolatie voor meer info.

De garantie op de spouwmuurisolatie
Informeer bij het isolatiebedrijf naar de garantie op hun werk en het materiaal. Zorg ook dat dit op de juiste manier wordt vastgelegd. Zeer waarschijnlijk hoef je je hier nooit op te beroepen. Zorg echter wel dat er duidelijke afspraken zijn over de garantie. Meer hierover lees je op pagina garantieregeling.

Laat de spouwmuurisolatie op de juiste manier aanbrengen en geniet er hierna vele jaren van!

Lees verder op de volgende pagina’s:
Spouwmuurisolatie prijzen
Spouwmuurisolatie rendement
Spouwmuurisolatie kosten
Aandachtspunten
Spouwmuurvervuiling
Muren impregneren
Spouwmuurisolatie nadelen