Als je kiest voor spouwmuurisolatie dan wil je natuurlijk ook graag de prijzen weten. Je wilt niet achteraf voor een verrassing komen te staan en een hogere rekening als verwacht krijgen. Uiteraard wil je ook niet teveel betalen voor de spouwmuurisolatie dan nodig is. En maakt het nog verschil welke soort isolatiemateriaal je gaat gebruiken? Of heeft dat weinig invloed op de kosten van spouwmuurisolatie? Vragen waar je graag een antwoord op wilt hebben als je kiest voor dit isolatiemateriaal.

Hoe bereken je de spouwmuurisolatie prijzen?
Je kunt snel en gemakkelijk een grove indicatie berekenen om te ontdekken wat de spouwmuurisolatie prijzen zijn. Start met het opmeten van de breedte en de hoogte van de buitenmuur. Misschien heb je een bouwtekening of kun je het aardig inschatten. Bereken het aantal vierkante meters welke je aan gevel oppervlakte hebt. Kijk nu hoeveel ramen en deuren er in de gevel zitten en bereken ook daar de vierkante meters van. Vervolgens kun je de oppervlakte van de gevel reduceren met de oppervlakte van de deuren en ramen. Het aantal vierkante meters wat je overhoudt kun je met de gemiddelde prijs van spouwmuurisolatie per vierkante meter vermenigvuldigen. Momenteel is die prijs grofweg 15 euro per vierkante meter. In deze kosten zitten het uurloon, de machinekosten en ook de materiaalkosten voor de spouwmuurisolatie.

Wat is bepalend voor de spouwmuurisolatie prijzen?
Het soort isolatiemateriaal is niet bepalend bij de spouwmuurisolatie. Meer bepalend voor de spouwmuurisolatie zijn de loonkosten en de kosten van de machines. Let hier dus goed op als je een offerte ontvangt van een isolatiebedrijf. Echter met de grove calculatie heb je al een goed beeld van de totale kosten. Vergelijk de prijzen door offertes op te vragen bij specialisten. Ga hiervoor naar onze offerte service pagina.

Lees verder op de volgende pagina’s:
Spouwmuurisolatie algemeen
Spouwmuurisolatie voordelen
Spouwmuurisolatie nadelen
Spouwmuurisolatie rendement
Spouwmuurisolatie werking
Gebruikte materialen
Steenwol en glaswol
Spouwmuurisolatie kosten