Het is natuurlijk mooi om de vele voordelen van spouwmuurisolatie te horen. Een lagere energie nota en meer woon comfort zijn natuurlijk altijd welkom. Echter zijn er ook spouwmuurisolatie nadelen? Soms hoor je van anderen misschien wel spouwmuurisolatie nadelen. Echter zijn het ook echte nadelen of zijn het misverstanden? Laten we het ontdekken.

Spouwmuurisolatie is te duur
Veel mensen denken ten onrechte dat spouwmuurisolatie duur is. Natuurlijk moet je de rekening betalen als je kiest voor spouwmuurisolatie. En het kan veel geld voor je zijn. Echter het zijn geen kosten, maar het is een investering. Een tussenwoning heeft vaak al spouwmuurisolatie voor ongeveer 1.000 euro. Binnen een jaar of drie heb je deze kosten weer terugverdiend en zal je vele jaren daarna nog een lagere energienota hebben.

De besparingen van spouwmuurisolatie zijn erg laag!
Laag en hoog zijn begrippen waar je verschillende kanten mee op kunt. Wat hoog is voor de een is laag voor de ander. Echter wees eerlijk! Als je 25% kunt besparen op je energierekening dan doe je dat toch direct? Gemiddeld bespaart een huishouden 400 kuub aan gas per jaar door te kiezen voor spouwmuurisolatie.

Het is veel werk om spouwmuurisolatie te krijgen. En het zorgt voor veel overlast.
Het plaatsen van spouwmuurisolatie is een klus van een halve tot een hele dag. Er worden kleine gaten in de muur geboord welke met het isolatiemateriaal worden gevuld. Daarna worden deze gaten weer netjes dichtgemaakt. Je zult het na een tijdje niet meer kunnen zien. Ook zal het isolatiebedrijf weinig overlast verzorgen. Ze werken vaak van buiten uit en zullen alle rommel natuurlijk netjes opruimen.

Tarieven vergelijken
Het is verstandig om de prijzen van spouwmuurisolatie bedrijven met elkaar te vergelijken. Zo weet je welke aanbod het beste is en kun je besparen op de aanschafkosten. Ga naar onze offerte pagina voor meer informatie hierover.

Lees verder op pagina’s:
Spouwmuurisolatie voordelen
Isolatiekorrels
Steenwol en glaswol
Spouwmuurisolatie prijzen
Spouwmuurisolatie kosten