Als je de spouwmuur laat isoleren zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk dat de muur wel geschikt is voor spouwmuurisolatie. Een isolatiebedrijf zal kunnen onderzoeken en ook vaststellen of de muur aan alle voorwaarden voldoet. Het is dus essentieel dat er een inspectie wordt gedaan van de gevel.

Enkele andere aandachtspunten
Het is belangrijk om te weten dat je een spouwmuur alleen kunt isoleren als er nog geen isolatiemateriaal tussen de muren zit. Veel huizen tot ongeveer 1985 kennen geen isolatiemateriaal in de spouwmuur. Echter het is wel mogelijk dat er later alsnog isolatiemateriaal aangebracht is.

Zorg voor een schone spouw. Als de spouw niet schoon is en vol zit met cementresten of puin dan kun je beter voor een andere manier van isoleren kiezen. Lees hierover op pagina spouwmuurvervuiling. Kies in dat geval eventueel voor bijvoorbeeld gevelisolatie aan de buitenzijde van de muur.

De gevel moet in een goede staat zijn. En de gevel moet het vocht naar buiten kunnen laten gaan. Ook moet het een waterafstotende laag hebben. Als de ventilatie van de kruipruimte gekoppeld is aan de spouwmuren dan is het belangrijk om de ventilatie na het plaatsen van de spouwmuurisolatie te controleren. Breng eventueel extra ventilatiekanalen aan in de kruipruimte.

Werk samen met professionals!
Zorg dat je een goed en gedegen advies krijgt over spouwmuurisolatie en over de gevolgen als je hier voor kiest. Welke extra aanpassingen zijn er nodig? Laat je vragen goed beantwoorden door isolatie specialisten.

Zorg voor een goed isolatiebedrijf!
Je merkt al wel dat het verstandig is om samen te gaan werken met een goed isolatiebedrijf. Een bedrijf met vakkundig personeel en jarenlange ervaring zal je veel problemen besparen. Het inschakelen van een goed isolatiebedrijf is dus een verstandige zet. Wij helpen je graag bij het vinden van betrouwbare isolatiebedrijven zodat je een betere keuze kunt maken. Ga hiervoor naar pagina spouwmuurisolatie offertes. En kom spoedig in contact met bedrijven die je gratis en vrijblijvend kunnen adviseren.

Lees ook eens verder op deze pagina’s:
Spouwmuurisolatie
Spouwmuurisolatie voordelen
Spouwmuurisolatie werking
Muren impregneren
Aandachtspunten
Hoe wordt het aangebracht?
Spouwmuurvervuiling
Spouwmuurisolatie prijzen
Spouwmuurisolatie offertes aanvragen