De oorzaak van schimmelvorming in een huis is vaak geen isolatie of een slechte isolatie. Schimmel is niet goed voor je gezondheid en je kunt het voorkomen door een goede isolatie in combinatie met ventilatie. Alleen isolatie is trouwens niet voldoende. Bij onvoldoende ventilatie kun je ook schimmelvorming krijgen.

Wacht niet te lang om schimmels te bestrijden. Een goede schimmelbestrijder bij een doe-het-zelf winkel zal je helpen om de schimmel uit je huis te krijgen. Dit is echter een tijdelijke oplossing. Om de schimmelvorming op de lange termijn te bestrijden is het verstandig om voor een goede isolatie te kiezen en ook de ventilatie in het huis te controleren.

Schimmels op de muur?

Als je schimmelvorming op de muur hebt dan zal dit op termijn ook doorgaan naar de meubels en gordijnen. Als je een tapijt hebt dan kan daar ook schimmelvorming in plaatsvinden. Dit gebeurt zeker als je geen goede vloerisolatie hebt. Ook bij optrekkend vocht vanuit de kruipruimte zal dit het geval zijn.

Is isolatie kostbaar?

Uiteraard zal je kosten maken als je kiest voor isolatie. Echter wat kost het als je meubels, tapijten en gordijnen worden aangetast door schimmels? Om nog maar te zwijgen over de minder goede gezondheidsomstandigheden. Kies voor een goede isolatie om een beter leefklimaat te krijgen. Daarnaast zal je trouwens ook een lagere energierekening krijgen waardoor je de kosten weer terug zult verdienen. Een goede isolatie is een investering in je huis en ook in je gezondheid. De kosten zal je door de besparingen op de stookkosten weer terugverdienen en in de tussentijd geniet je van een veel beter woonklimaat in je huis. Kom in contact met erkende specialisten door gratis offertes op te vragen. Zij kunnen je deskundig advies geven en helpen je graag verder. Ga naar pagina isolatie offertes.

Bekijk ook eens de volgende pagina’s over isolatie:

Isolatie algemene informatie
Collectief isoleren
Duurzame isolatie materialen
Tips
Ventilatie
Gezondheid en isolatie
Wat is PUR-schuim?
NEN-normen

Wat kost isolatie?

Isolatie offerte