Hoe werkt het isoleren van een kruipruimte nu eigenlijk? Misschien heb je er wel eens van gehoord dat je de kruipruimte kunt isoleren. Echter hoe werkt dat precies? En kan het ook bij jouw huis? Wat zijn de kosten? Moet je nog ergens rekening mee houden? Vragen welke direct naar boven komen als je het hoort. Op deze pagina lees je of deze isolatie geschikt is voor je huis.

Wat is een kruipruimte?
Vaak denk je helemaal niet aan de kruipruimte. Je ziet het niet! Het zit onder de vloer in je keuken en woonkamer. Het is een lege ruimte waar zich vocht en narigheid kan verzamelen. Dit is echter goed te bestrijden door de kruipruimte te gaan isoleren. Je kunt er isolatieparels, isolatiechips, schelpen, zand of andere isolatiematerialen in plaatsen. Hierdoor bestrijd je de vochtigheid in de kruipruimte. Dit heeft als positief effect dat je geen koude lucht en vochtigheid in je huis krijgt. Door een drogere lucht in je huis te krijgen zal je woning sneller warm worden en heb je minder stookkosten.

Hoe kun jij isolatie in je kruipruimte krijgen?
Start met een consult van een isolatiebedrijf. Ze zullen jouw kruipruimte inspecteren en kijken welke vorm van isolatie het beste is voor jouw huis. De belangrijkste zaken worden dan met je besproken en je zult ook een offerte krijgen. Je kunt vervolgens besluiten om je kruipruimte ook te laten isoleren. Kies je hiervoor dan komt het isolatiebedrijf opnieuw langs om de kruipruimte te isoleren. Dit is vaak in een halve dag al gedaan. Dit is ook een van de redenen waarom de kosten van het isoleren van je kruipruimte niet zo hoog zijn. Het bedrijf zal alles netjes opruimen en je zult met nog meer plezier in je huis wonen. Het voelt niet alleen beter om in je huis te zijn, maar het is ook nog eens een stuk gezonder.

Kijk ook eens op deze informatie pagina’s:
Kruipruimte isolatie algemeen
Wat is een kruipruimte?
De gevaren
Zelf aanbrengen
Garantieregeling
Kruipruimte isolatie prijzen
Kruipruimte isolatie kosten
Kruipruimte isolatie offertes