Veel mensen vragen zich af of er ook nadelen zijn aan het isoleren van de kruipruimte. Waar er vaak vele voordelen zijn kunnen er natuurlijk ook nadelen zijn. Vaak zijn het echter onterechte aannames. In dit artikel bespreken we ze graag met je.

Nadeel nr. 1: hoge kosten
Veel mensen denken dat het isoleren van de kruipruimte erg kostbaar is. Natuurlijk kost het isoleren van de kruipruimte geld. De kosten wegen echter niet altijd op tegen de voordelen van het isoleren van de kruipruimte en zijn relatief laag te noemen. Dit heeft te maken met de grootte van je huis en de grootte van de kruipruimte. Gemiddeld betaal je tussen de 20 tot 25 euro per vierkante meter aan isolatiekosten. Afhankelijk van je woning en de soort isolatie kan dit uiteraard afwijken. Het maken van een kosten en baten analyse is hierbij belangrijk.

Nadeel nr. 2: weinig besparing
Vaak verwacht men dat de investering geen investering is, maar een kostenpost. Door echter te kiezen voor een goede vloerisolatie zul je geld gaan besparen op je energierekening. Hoeveel je gaat besparen is afhankelijk van jouw woning en de isolatie. Ga geheel vrijblijvend in gesprek met een adviseur om te ontdekken wat er voor jou mogelijk is.

Nadeel nr. 3: teveel werk en overlast
Verwacht je dat het aanbrengen van kruipruimte isolatie veel werk is? Als je vakkundige mensen hebt ingeschakeld dan zal je binnen een paar uurtjes je kruipruimte geïsoleerd hebben. Ze zullen rekening houden met de ventilatie en dan het isolatiemateriaal aanbrengen. Het is vaak verrassend hoe weinig overlast ze veroorzaken en hoe snel je profijt kunt hebben van de isolatie in de kruipruimte. Echter kan blijken dat ook de muren of andere delen van het huis behandeld moeten worden. Dit kan extra werk en dus extra kosten met zich meebrengen. Als je in een woning woont met veel hout, zoals houtendragers ed. kan het zo zijn dat het vocht in de kruipruimte deze houtenbalken beschadigd hebben. Dus zal eerst al dit werk in orde gemaakt moeten worden.

Als je benieuwd bent naar de prijzen voor deze isolatie soort kun je het beste contact opnemen met specialisten. Zo is het mogelijk om de tarieven te vergelijken en kun je een weloverwogen keuze maken. Ga naar pagina offertes.

Kijk ook eens op deze informatie pagina’s:
Kruipruimte isolatie algemeen
Wat is een kruipruimte?
Kruipruimte isolatie voordelen
Garantieregeling
Kruipruimte isolatie prijzen
Kruipruimte isolatie kosten
Kruipruimte isolatie offertes