Een mogelijkheid om je woning beter te isoleren is door de kruipruimte te isoleren met PUR. Aan de onderkant van de vloer wordt dan een laag PUR gespoten. De laag PUR werkt als een barrière voor vocht tussen de kruipruimte en de woning. De woning zal hierdoor droger zijn en sneller warm worden. Ook is het veel moeilijker voor kou om via de kruipruimte de woning in te komen. En dit zal beter zijn voor de woning, het woongemak in je huis en ook de energierekening. Het zal ons niet verbazen dat nadat je de kruipruimte met PUR hebt geïsoleerd je geld terugkrijgt bij de jaarlijkse afrekening van je energie maatschappij.

Hoe wordt de kruipruimte geïsoleerd met PUR?
De kruipruimte dient voldoende ruimte te bieden om eronderdoor te kruipen. Dit is nodig om de vloer aan de onderzijde te voorzien van een laag PUR. Met een PUR spuit wordt de PUR aangebracht zonder naden. De PUR laag is ongeveer twee centimeter dik per laag. Vaak worden er drie tot vijf lagen aangebracht met PUR. De randen rondom de woning worden zelfs voorzien van een laag die tot dertig centimeter dik kan zijn.

De complete werkzaamheden om een kruipruimte met PUR te isoleren duurt ongeveer een dag. De meeste tijd gaat in het aanbrengen van de verschillende lagen. Het luik van de kruipruimte wordt trouwens niet mee gespoten.

Het is belangrijk om een goede ventilatie te behouden in de kruipruimte. Let hier goed op en breng eventueel ventilatieroosters aan. Ontdek zelf de mogelijkheden om je kruipruimte te isoleren met PUR. Bekijk ook de gevaren van kruipruimte isolatie.

Prijzen vergelijken
Kom in contact met specialisten en bespaar door de prijzen te vergelijken. Als je er voor kiest om offertes op te vragen kun je een beter beeld van het aanbod krijgen. Zo kun je dus voor de beste deal kiezen. Ga nu naar pagina offertes voor meer informatie hierover. Het aanvragen van offertes is gratis en brengt geen verplichtingen met zich mee.

Kijk ook eens op deze informatie pagina’s:
Kruipruimte isolatie algemeen
Wat is een kruipruimte?
Kruipruimte isolatie voordelen
Kruipruimte isolatie nadelen
Kruipruimte isolatie rendement
Vochtproblemen in de kruipruimte
Wanneer laten plaatsen?
Hoe werkt het?
De gevaren
Kruipruimte isolatie offertes