Een oplossing om van een enkele beglazing dubbel beglazing te maken zijn voorzetramen. Voorzetramen vormen een tweede laag glas voor het bestaande raam. Het grote voordeel is dat er een veel betere isolatie ontstaat van je woning. Je zult besparen op de energiekosten en een warmere woning krijgen.

Wat zijn de kosten van voorzetramen?

Een voorzetraam kost tussen de 100 en de 140 euro per vierkante meter. Natuurlijk krijg je een goed beeld van de kosten van voorzetramen als je een glaszetter om een offerte vraagt. Het is verstandig om meerdere offertes op te vragen van de verschillende voorzetramen.

Wat is een voorzetraam nu precies?

Een voorzetraam is een doorzichtige plaat glas welke in een frame zit en die je voor een raam kunt zetten. Je kunt ze trouwens ook aan de binnenkant van je raam plaatsen als je dat wilt. Je krijgt nu een dubbele glas laag en krijgt een beter isolatie.

Wanneer kiezen voor voorzetramen?

Als je jouw woning wilt isoleren maar geen dubbel glas kunt plaatsen dan zijn voorzetramen een uitstekende keuze. Dubbel glas zorgt voor meer isolatie kracht. Vooral in monumentale panden en zeer oude woningen met glas in lood zie je voorzetramen als een uitstekend alternatief om de stookkosten te verlagen zonder de woning aan te tasten. Kies voor een slimme oplossing om de isolatie van je woning te verbeteren. Kies voor voorzetramen.

Zie ook: voorzetramen