Het veranderen van de beglazing in een woning om een betere glasisolatie te krijgen kan een redelijke investering zijn. Energiebesparing in huis loont zich echter. Je krijgt lagere stookkosten, meer wooncomfort en een prettiger klimaat in je huis. Aangezien de overheid een voorstander is om energie te besparen en om met zijn allen een bijdrage te leveren aan het milieu zijn er ook subsidies voor isolatie. Een subsidie maakt het natuurlijk aantrekkelijk om te investeren in glasisolatie.

De landelijke regelingen
Voor glasisolatie is het belangrijkste voordeel dat op dit moment je geen 21 procent aan belasting hoeft te betalen, maar het lage tarief van 6 procent betaalt.

Een energiebesparende lening
Hoewel het niet direct een vorm van subsidie is het wel een goede manier om de glasisolatie te financieren. De rente is vaak ook een stuk lager op de energiebesparende leningen wat ook een vorm van subsidie is. Vanaf 2014 kan men een lening aanvragen om de woning energiezuiniger te maken. Je kunt de lening gebruiken voor het isoleren van je dak, de gevel, de vloer en ook voor hoog rendement beglazing en zonnepanelen en tal van andere energiebesparende middelen. De rente op deze energiebesparende lening is bij een looptijd van 7 jaar 3,4 procent en bij 10 jaar is het 38 procent. Het bestuur van het Nationaal Energiebespaarfonds kan deze rente trouwens aanpassen. Voor een subsidie geldt vaak, dat het budget op basis van binnenkomst van de aanvragen wordt verstrekt. Het is dus belangrijk om er snel bij te zijn. Ga naar: subsidie dubbel glas.