Het kiezen voor glasisolatie is een slimme zet. Het zorgt voor meer woongenot en zal ook zorgen voor het verlagen van de stookkosten. Ook zal je minder last hebben van tocht in de woning. Er zijn volop redenen om te kiezen voor een goede glasisolatie. Echter wat kost glasisolatie nu eigenlijk? Met welke isolatieglas prijzen moet je rekening houden om isolatieglas in je woning te krijgen.

De prijzen van glasisolatie
De prijs van het isolatieglas wordt hoofdzakelijk bepaald door het soort glasisolatie. Kies je voor alleen maar dubbel glas dan is de prijs een stuk lager dan wanneer je voor HR+++ glas kiest met een veel betere isolerende werking. Daarnaast kun je nog voor dikker glas kiezen of voor een extra folie om de warmte in de zomer buiten de deur te houden.

Waar mag je op rekenen?
Het beste is om een isolatiebedrijf uit te nodigen om de mogelijkheden te bespreken. Zij zullen een offerte uitbrengen met een prijs per vierkante meter. Grofweg mag je rekenen op een investering voor glasisolatie van 50 tot 100 euro per vierkante meter. Afhankelijk van het aantal vierkante meters aan ramen in je huis kun je dus al een goede indicatie krijgen van de glasisolatie prijzen.

Wacht niet te lang!
Door de stijgende energiekosten zal je ieder jaar meer geld aan stookkosten betalen. Door nu in te grijpen en te kiezen voor glasisolatie kun je deze stookkosten verlagen. Tevens zullen de prijzen van glasisolatie stijgen door de jaren heen, zoals eigenlijk alles duurder wordt in Nederland.