Plexiglas wordt ook wel acrylaat genoemd. Het is een kunststof welke sterker, duurzamer en ook lichter is dan dubbel glas. Het wordt vaak toegepast voor toepassingen buitenshuis.

Wat kost plexiglas?

Plexiglas is in verschillende maten, afmetingen en ook diktes te verkrijgen. De prijs per vierkante meter hangt sterk af van de dikte. Een plexiglas van 3 millimeter dikte kost 50 euro per vierkante meer. Een plexiglas plaat van 5 millimeter dik is er al vanaf 65 euro per vierkante meter. Daarnaast is er nog een 8 millimeter dikte welke 100 euro per vierkante meter kost. Dit zijn slechts een aantal diktes om je een indicatie van de kosten te geven. Er zijn dunnere en ook dikkere plexiglas platen verkrijgbaar.

Wat kost het plexiglas plaatsen?

Vergeet niet de plaatsingskosten van het plexiglas. Hiervoor kun je het beste een offerte opvragen om een goed beeld van de kosten te hebben. Reken echter op 40 tot 70 euro aan plaatsingskosten per vierkante meter.

Plexiglas is geen glas

Voor de duidelijkheid vermelden we graag dat plexiglas geen glassoort is maar een kunststof. Het is echter wel bijzonder helder en ook transparant, dat je eigenlijk geen verschil zult zien met normaal glas. Het is wel sterker dan glas, weegt minder, is gemakkelijk te bewerken en daarnaast ook nog eens erg duurzaam. Het is dus niet vreemd dat zoveel mensen kiezen voor plexiglas.

Ontdek zelf de mogelijkheden van plexiglas

Laat een keer een adviseur langskomen of ga naar een glashandel om alle voordelen en ook nadelen van plexiglas te zien. Laat je goed informeren over de mogelijkheden om daarna een beslissing te nemen of je wel of geen plexiglas wilt hebben.