Er zijn vele voordelen als je kiest voor glasisolatie. Het zorgt onder andere voor minder tocht in de woning en meer woongemak naast de besparing op de stookkosten. Het is echter van belang om op een aantal zaken te letten.

Isolerend glas in je huis en de ventilatie

Als je kiest voor glasisolatie met een hoge isolatie terwijl de rest van de woning minder goed is geïsoleerd dan kunnen er vochtproblemen komen. Door een slechte ventilatie in het huis slaat het vocht op de koude muren neer. Het is belangrijk dat er voldoende ventilatie is in de woning.

De prijs van glasisolatie is te hoog!

Een nadeel van glasisolatie is de investering die je moet maken. Vaak vernieuw je tegelijk met het nieuwe isolatieglas ook de kozijnen. De complete glasisolatie kan daardoor een hoge investering worden.

De terugverdientijd van glasisolatie is erg lang

Als je voor glasisolatie kiest dan zal je in de regel over een periode van 10 jaar de investering weer terugverdienen. Dit is op basis van de huidige energiekosten. Als de energiekosten in de toekomst verder stijgen, zal dit een kortere tijd zijn. Toch zal het meerdere jaren duren voordat de investering op glassubsidie terugverdiend is. Hoewel het aantal jaren lang kan lijken is het wel zo dat je ieder jaar minder energiekosten hebt en ook volop kunt genieten van een aangenamere woning.

Wegen de voordelen op tegen de nadelen?

Weet je nog niet of je wel of niet voor glasisolatie moet kiezen? Een goed gesprek met een adviseur van een isolatiebedrijf kan je vaak verder helpen. De kosten worden dan voor jouw woning in kaart gebracht en ook de te verwachten energiebesparing. Daarnaast is het ook mogelijk om te kijken naar andere manieren van isolatie. Ga ook naar nadelen enkel glas.