Als je nieuw glas laat plaatsen in je ramen dan is het goed om op de glas isolatiewaarde te letten. Hoe hoger de isolatiewaarde is hoe meer energie je zult besparen. Het zal daarmee ook de kosten van je energierekening verlagen. Door te kiezen voor glas met een hoge isolatiewaarde zal je volop geld gaan besparen en hiermee de kosten van het glas plaatsen weer terug gaan verdienen.

Welk glas kent de beste isolatiewaarde?

Het beste kun je voor glas kiezen met dubbelglas. Het is goed om te zien welke verschillende mogelijkheden er zijn als je glas uitzoekt met een goede isolatiewaarde. Zo kun je kiezen voor dubbelglas, maar ook voor HR+, HR++ en zelfs HR+++ glas. Het HR+++ glas beschikt over drie lagen glas en zorgt voor de beste en hoogste isolatiewaarde.

Wat kost glas isolatiewaarde?

Er is al glas isolatiewaarde beschikbaar vanaf 65 euro per vierkante meter. Wil je echter een beter isolerende glassoort dan zal je wat dieper in je buidel moeten tasten. Naast de kosten van het glas zijn er trouwens ook nog kosten voor het plaatsen van het glas. Deze kosten variëren van 45 tot 75 euro per vierkante meter. Vooral de laatste kosten kunnen een grote invloed hebben op de totale kosten van glas isolatiewaarde. Vraag daarom meerdere offertes op om een goed beeld te krijgen van deze kosten en om de meest prijsgunstige offerte te selecteren. Tenmiste als hier ook voldoende kwaliteit wordt geleverd.

Kies voor glas isolatiewaarde!

Naast je portemonnee help je ook het milieu als je kiest voor glas isolatiewaarde. En met de verwachting dat de energiekosten alleen nog maar zullen gaan stijgen is het slim om nu al actie te ondernemen. Je zult de kosten gemakkelijk terugverdienen.