Als je nieuw glas nodig hebt om een ruitje te vervangen dan is het natuurlijk slim om naar de glashandel te gaan. Er is echter veel meer mogelijk bij een glashandel. Veel van deze bedrijven helpen je bij het vervangen van het glas of bij het plaatsen van nieuwe ruiten en ramen. Het is mooi om te zien welke technieken er gebruikt worden om bijvoorbeeld inbraakwerend glas, HR+ tot HR+++ glas te maken en ook tal van andere producten. Wat dacht je van een mooie glazendeur? Of veiligheidsglas om doorval te voorkomen. Dit soort glas is natuurlijk nodig in appartementscomplexen of hoge wolkenkrabbers.

Video dubbelglas
Bekijk deze video over het plaatsen van dubbelglas. Ook is ventilatie belangrijk zodra je dubbelglas koopt en moet het aan de NPR 35 77 en PKVW eisen voldoen.

Wat zijn de kosten van een glashandel?
Een glashandelaar moet natuurlijk zijn brood verdienen. Het is dus niet zo dat je voor niets gebruik kunt maken van de diensten van een glashandel. De kosten van een glashandel zijn echter sterk afhankelijk van wat je wilt dat de glashandel voor je gaat doen. Wil je een inbraakwerend set ramen? Of wil je graag dat de glashandel zo snel als mogelijk bij je langs komt om een raam te vervangen? Een raam waar je zoon een voetbal doorheen heeft getrapt? Afhankelijk van je wensen zal een glasha

Mogelijkheden
Als je naar een glashandel gaat dan zal je de verschillende mogelijkheden die je hebt ontdekken. Ten eerste zal je zien dat een glashandel niet alleen glas verkoopt, maar ook glas kan plaatsen.

Wat doet een glaszetter?
Een glashandel kan je helpen om het juiste glas te leveren. Denk hierbij aan de volgende soorten glas:

Enkel glas
Dubbelglas
HR+ glas
HR++ glas
HR+++ glas (driedubbel glas)
Veiligheidsglas
Inbraakbestendig glas
Zonwerend glas

Daarnaast zal een glashandel ook glazen deuren, spiegels en andere producten van glas kunnen leveren.

Glas vervangen
Natuurlijk kan een glashandel je ook helpen bij het plaatsen van de ramen en ruiten. De kosten zijn vaak zeer redelijk. Het is echter verstandig om altijd een offerte voor de kosten op te vragen bij die glashandel bedrijven. Het grote voordeel is dat de glashandel een glaszetter in dienst heeft welke het glas professioneel kan plaatsen. Daarnaast krijg je ook een garantie op het geleverde werk! Dat is natuurlijk een fijne gedachte.

Online glashandel
Tegenwoordig kun je steeds meer zaken online regelen. De overheid zie je nu al veel zaken op het internet verzorgen. Ook kun je tegenwoordig een glashandel online aantreffen. Het is goed om de juiste glashandelaar te kiezen zodat je op een goede manier je ramen kunt isoleren.

Waarom een online glashandel?
Het grootste voordeel van een online glashandelaar is natuurlijk het gemak. Je kunt vanuit je eigen stoel het glas wat je nodig hebt bestellen. Misschien komt er nog iemand van de glashandel om de afmetingen op locatie goed op te nemen. Hierna zal het glas op de juiste afmeting gesneden worden.

Waarom online kopen?
Door processen te automatiseren is het mogelijk om de kosten te verlagen. Naast het gemak zul je dus ook zien dat de kosten van het glas bij de online glashandel iets goedkoper is. Als je het glas vervolgens ook nog laat plaatsen door dit bedrijf dan krijg je ook een garantie op het gehele werk.