Gehard glas is glas welke vijf keer sterker en ook beter tegen een stootje kan dan enkel glas en zelfs dubbel glas. Het gehard glas is speciaal gemaakt om niet te kunnen breken. Breekt het toch dan zal het heel veilig uit elkaar spatten en breken. Je zit gehard glas vaak bij de nieuwe glazen deuren en ook bij douchewanden. Het is goed om te ontdekken wat er mogelijk is bij de verschillende soorten glas.

Wat kost gehard glas?

Je kunt al gehard glas krijgen vanaf 40 euro per vierkante meter. Het gaat dan om een zeer dunne glasplaat van 4 millimeter dik. Hoe dikker het glas wordt hoe duurder natuurlijk het geharde glas wordt. Je kunt het gehard glas ook een kleur geven, transparant laten of mat maken. Er zijn volop mogelijkheden om een mooie oplossing te krijgen met gehard glas. Houdt trouwens ook rekening met de kosten van het geharde glas van 40 tot 70 euro per vierkante meter.

Geld besparen met gehard glas

Het geharde glas kent een vaste prijs. De speling in de kosten van gehard glas zijn minimaal. Je ziet echter al wel dat de speling in het tarief om het gehard glas te plaatsen sterk uiteen loopt. Het is daarom slim en zinvol om meerdere offertes van verschillende glaszetters op te vragen. Door meerdere offertes op te vragen kun je snel een besparing van 30 procent maken.
Kies jij ook voor gehard glas in je woning? Je krijgt er zeker geen spijt van.