Het kiezen voor glasisolatie is een goede keuze. Het woongenot in je huis zal groter worden en daarnaast zal je een besparing op de energiekosten zien. Glasisolatie is een investering in de toekomst. En om zeker te zijn van die investering is het natuurlijk fijn dat er glasisolatie garantie is.

De garantietermijn bij glasisolatie
De termijn van de garantie op glasisolatie kan van bedrijf tot bedrijf verschillen. In de regel is het 10 jaar, maar het kan ook korter of langer zijn. Bespreek goed met het isolatiebedrijf welke garantietermijn er geldt en waar je precies garantie op krijgt. Vraag ook om een garantie certificaat. Zo voorkom je (mocht het nodig zijn) achteraf geen onenigheid over wat wel en niet onder de garantie van de glasisolatie valt.

Is het isolatiebedrijf aangesloten bij een garantiefonds of een waarborgfonds?
Het is natuurlijk belangrijk om een goede garantie op de glasisolatie te krijgen. Je wilt niet dat na een of twee jaar de isolerende werking van het isolatieglas vermindert. Daarnaast is het ook belangrijk dat je in de toekomst nog een beroep kunt doen op de garantie. Als een bedrijf stopt of failliet gaat dan zal dit niet meer mogelijk zijn. Het is daarom slim om de glasisolatie aan te laten brengen door een isolatiebedrijf welke is aangesloten bij een waarborgfonds. Op die manier is het altijd mogelijk om een beroep te doen op de garantie.