Je huis isoleren is iets wat vaak gebeurt om te besparen op de energiekosten. Echter het heeft ook veel positieve gevolgen op de gezondheid binnen een huis. Door te kiezen voor een goede isolatie zal je er minder vocht in de woning zijn. Vooral voor mensen die reumaklachten hebben of last van astma zal dit erg fijn en prettig zijn. Ook zal je veel ongedierte uit je huis weren door een drogere woning. Om nog maar te zwijgen over het voorkomen van schimmels in je huis. Naast een lagere energierekening leef je dus ook nog in een gezonder leefklimaat.

Vloerisolatie of kruipruimte isolatie voor een drogere woning!

Een van de beste manieren om minder vocht in je huis te krijgen is door het isoleren van je kruipruimte of je vloer. Veel vocht komt via de kruipruimte onze woning binnen en zorgt ervoor dat er schimmels kunnen ontstaan en ongedierte ook graag in je woonkamer of keuken leeft. Door een goede isolatie van de vloer of de kruipruimte voorkom je dat het vocht optrekt naar je woning en zal je een drogere woning krijgen.

De ramen en muren isoleren

Door de vele regen in ons land zijn we natuurlijk blij met een huis wat ons hiertegen beschermt. Om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk van dit vocht in onze woning komt hebben we een goede glasisolatie en muurisolatie nodig. We kunnen kiezen voor een goede gevelisolatie om de kou en de vochtigheid buiten de deur te houden. Hetzelfde geldt voor een goede isolatie van de ramen.

Bekijk ook eens de volgende pagina’s over isolatie:

Isolatie algemene informatie
Collectief isoleren
Duurzame isolatie materialen
Tips
Ventilatie
Wat is PUR-schuim?
Schimmelvorming
NEN-normen

Wat kost isolatie?

Isolatie offerte