Zijn er ook nadelen als je kiest voor gevelisolatie is een vraag welke vele menen zichzelf stellen. Het is namelijk een aardige ingreep om de gevel helemaal aan te passen. Natuurlijk brengt het isoleren van de gevel meer woongenot en zorgt het tevens voor het verlagen van de energiekosten. Vaak verdwijnt een kwart van alle stookkosten door de muren naar buiten. Het is eigenlijk zo, dat een gevelisolatie geen nadelen kent. Het is meer in hoe de gevel isolatie wordt aangebracht en hoe het werk wordt uitgevoerd. Nou eigenlijk is er een nadeel en dat is dat aan het einde van de rit de rekening betaald moet worden. Echter het is een investering in lagere stookkosten en het geld komt dus vanzelf weer terug.

Waar moet je op letten als je de gevel gaat isoleren
Allereerst zal je voor de juiste manier van gevelisolatie moeten kiezen. Kies voor de gevelisolatie welke bij het huis past. Dit kan een spouwmuur isolatie zijn, een binnen gevel isolatie of een buiten gevel isolatie. Een buiten gevel isolatie is vaak een goede optie als een spouwmuur isolatie niet mogelijk is. Het is een zeer goede oplossing, maar ook de meest prijzige. Het is ook zeker geen klus voor de doe het zelver. Vaak komen dan de echte gevel isolatie nadelen naar voren.

Let er ook op of je een vergunning nodig hebt van de gemeente! Als je de buitengevel gaat wijzigen heb je deze in veel gevallen nodig. Zeker als het aangezicht verandert. Dit kan een nadeel zijn voor veel mensen.

Focus op de voordelen!
Het is belangrijk om vooral de aandacht te focussen op de voordelen. Laat je er niet van weerhouden om de gevel te isoleren om een beetje rommel rondom de woning!

Heb je de volgende pagina’s al bekeken?
Gevelisolatie algemene info
Gevel isolatie mogelijkheden
Gevel isolatie rendement
Gevel isolatie voordelen
Deskundig advies
Gevelisolatie milieu
Gevel isolatie garanties
Buitenzijde en binnenzijde van de muren
Gevelisolatie offertes