Als je de gevel van jouw huis wilt laten isoleren dan zijn er verschillende mogelijkheden. Ten eerste kun je kiezen om of de buitengevel te laten isoleren, de spouw te gaan isoleren of te kiezen voor een binnen gevel isolatie. Bij de buitengevel wordt er extra isolatie aan de buitenmuur geplaatst. Soms heb je hiervoor een extra fundering nodig en soms ook niet. Bij de spouw isolatie wordt de spouwmuur geïsoleerd. De binnen gevel isolatie is een extra isolatie aan de binnenmuur. De buitengevel isoleren is vaak het meest kostbare. Het grote voordeel is dat het uiterlijk van je huis helemaal als nieuwe eruit komt te zien. En dat is natuurlijk een extra voordeel aangezien je huis in waarde zal stijgen.

Verschillende manieren van isolatie
Naast de verschillende isolatie mogelijkheden kun je daarbinnen ook nog kiezen voor verschillende oplossingen. Zo kun je de buiten gevel op verschillende manieren gaan bekleden met isolatie. Je kunt een compleet nieuwe muur ervoor plaatsen, je kunt gebruik maken van steenstrips en ook kun je er een nieuwe poetslaag voor maken.

Hetzelfde geldt voor de spouwmuurisolatie. Je kunt gebruik maken van steenwol of glaswol, maar ook van isolatie parels. Deze isolatie parels kan men gemakkelijk in de spouwmuur spuiten nadat men een gat in de muur heeft geboord.

Ook het isoleren of na-isoleren van de binnenmuren is een optie. Dit kan met de hulp van hout of aluminium. Vervolgens kan men hierbij verschillende soorten isolatiemateriaal gebruiken om het daarna netjes af te werken.

Volop mogelijkheden!
Je merkt al dat er vele gevel isolatie mogelijkheden zijn. Door een afspraak te maken met een isolatie adviseur kun je ontdekken welke mogelijkheid het beste is voor jouw huis.

Heb je de volgende pagina’s al bekeken?
Gevelisolatie algemene info
Gevelisolatie details
Gevel isolatie nadelen
Gevel isolatie rendement
Gevel isolatie voordelen
Deskundig advies
Gevelisolatie milieu
Gevel isolatie garanties
Buitenzijde en binnenzijde van de muren