Als je jouw woning wilt voorzien van gevel isolatie dan kun je ook kiezen voor spouwmuurisolatie. Ook kun je de buitenzijde en de binnenzijde van de muren voorzien van gevel isolatie. In dit artikel zullen we deze twee mogelijkheden met je gaan bespreken. Allemaal met maar een doel! Het besparen van energie en het verlagen van je stookkosten. Met als extra voordeel dat je hiermee ook het milieu een handje helpt.

De buitenkant van de woning voorzien van gevel isolatie
Een van de beste opties om je woning te isoleren is door gebruik te maken van gevel isolatie aan de buitenkant van de woning. Dit is wel de meest dure oplossing trouwens met de hoogst haalbare energiebesparing. Zie ook gevelisolatie kosten. Bij het isoleren van de buiten gevel wordt er aan de buitenmuur isolatie aangebracht. Dit kan een tweede muur zijn, steenstrips of bijvoorbeeld een isolatie welke is afgewerkt met sierpleister. Een bijkomend voordeel is dat je woning er van buiten weer als nieuw uit zal zien. Twee vliegen in een klap dus! Een echte waardevermeerdering voor je huis.

De binnenmuren isoleren?
Je kunt ook kiezen voor na-isolatie van de binnenmuren. Het is dan wel noodzakelijk om een inspectie te doen. De woning mag namelijk niet te vochtig zijn. In de muren worden vervolgens gaten geboord om hier steenwol vlokken of isolatie parels in te spuiten. Hierna worden de gaten weer gedicht en heb je een beter geïsoleerde woning. Lees ook deze pagina’s: besparing, milieu, rendement, details en nadelen.

Moet je kiezen?
Het is niet nodig om te kiezen. Voor je portemonnee is het misschien wel beter. Je kunt er echter voor kiezen om zowel de buitengevel te isoleren als ook de na-isolatie te doen aan de binnenzijde van de woning. Bespreek je mogelijkheden met een adviseur. Door vrijblijvend offertes op te vragen kun je het aanbod vergelijken. Dit kan uiteindelijk ook een besparing op de aanschaf opleveren. Ga naar pagina offertes gevelisolatie.

Heb je de volgende pagina’s al bekeken?
Gevelisolatie algemene info
Gevel isolatie rendement
Gevel isolatie voordelen
Deskundig advies
Gevelisolatie milieu
Gevel isolatie garanties
Gevel isolatie geluid
Gevel isolatie kosten
Gevel isolatie prijzen
Gevelisolatie offertes