Heb je een woning van voor 1980? Dan is het goed om te weten dat 25 procent van alle warmte door het dak verloren gaat. In die jaren werd er nog niet nagedacht over isolatie van het dak of de zolder. Er ontstaan tevens grote temperatuurverschillen in de woning wat onprettig aanvoelt. Het is slim om te kiezen voor dakisolatie, maar hoe werkt dat nu eigenlijk?

De werking van dakisolatie

Door isolatie te plaatsen onder het dak zullen alle gaten en kieren nog beter afgedicht worden. Er kan geen lucht meer naar buiten gaan. Ook wordt het moeilijker gemaakt voor de warmte om via het dak te ontsnappen. Door meer weerstand aan te brengen onder het dak in de vorm van dakisolatie zal je de warmte in je huis houden. Hiermee ontstaat er een grote besparing op de stookkosten. Een besparing waarmee je de gemaakte kosten in dakisolatie weer terug zult verdienen.

Een plat dak of een schuin dak?

Beide soorten daken kun je isoleren. En dit gebeurt op dezelfde manier. Er wordt een isolerende laag aangebracht onder het dak. Ook worden alle gaten en kieren goed afgedicht met PUR voor een maximaal rendement van je investering in dakisolatie. Bekijk pagina dak types.

Wat zijn de mogelijkheden voor jouw huis?

Om te ontdekken wat er bij jouw huis mogelijk is kun je het beste een isolatiebedrijf inschakelen. Ze kunnen de verschillende mogelijkheden met je bespreken. Ook kunnen ze je adviseren om op andere plaatsen in je woning door isolatie geld te besparen.

Offertes dakisolatie

Bekijk de tarieven van verschillende isolatiebedrijven door het aanbod te vergelijken. Dit kun je doen door offertes op te vragen. Bekijk pagina offertes aanvragen.

Bekijk ook eens de volgende dakisolatie pagina’s:

Dakisolatie
Voordelen
Nadelen
Daktype
Materialen
Mogelijkheden
Montage
RC waarden
Dakisolatie prijzen
Dakisolatie offertes