Ook de overheid vindt het verstandig als je jouw woning gaat isoleren. En daarom hebben ze verschillende stimuleringsmaatregelen getroffen. Een daarvan is de dakisolatie subsidieregeling.

Belastingvoordeel bij isolatie

De belangrijkste subsidieregeling is eigenlijk wel de verlaging van de BTW van het hoge tarief (21 procent) naar het lage tarief (6 procent). Je kunt hier gebruik van maken als je woning ouder is dan 2 jaar. Het lagere BTW tarief geldt voor het arbeidsloon en ook voor de materiaalkosten. Dan moeten de materiaalkosten trouwens wel minder dan de helft van het arbeidsloon zijn.

Nationaal, regionaal en lokaal

Naast de landelijke subsidieregelingen voor isolatie (en dakisolatie) zijn er ook regionale en lokale stimuleringsregeling. Zo is het bij sommige gemeenten mogelijk om een financiering te krijgen voor de dakisolatie. De rente op deze lening is erg laag. En daarom kun je het ook een dakisolatie subsidieregeling noemen. Met de jaarlijkse besparing op de stookkosten kun je de lening aflossen en volop genieten van een warmer huis.

Een tip bij een dakisolatie subsidieregeling

Als er een subsidieregeling voor dakisolatie of andere isolatie is, dan is het verstandig om hier direct bij te zijn. Vaak is de subsidiepot met een specifiek bedrag gevuld. Als de pot leeg is dan is het vaak ook niet meer mogelijk om subsidie te ontvangen. Bij subsidie geldt dus wie het eerst komt wie het eerst maalt. Bekijk ook eens pagina werking en rendement.

Offertes vergelijken

Neem contact op met isolatiebedrijven om zo het aanbod te vergelijken. Zo kun je ook besparen op de aanschaf van dakisolatie. Ga naar pagina dakisolatie offertes vergelijken voor meer informatie.

Bekijk ook eens de volgende dakisolatie pagina’s:

Dakisolatie
Voordelen
Nadelen
Werking
Garantie
Daktype
Materialen
Montage
Dakisolatie offertes