Als je kiest voor dakisolatie dan kun je uit verschillende mogelijkheden kiezen. Ze zullen je allemaal helpen om een lagere energienota te krijgen. Echter waar moet je op letten? En klopt het dat een hogere RC waarde (isolatiewaarde) ook zorgt voor een hogere besparing? Of is er een afvlakking op een gegeven moment? Zie ook pagina prijzen.

Wat is een RC waarde?

De R waarde wordt het warmte isolerende vermogen aangegeven van een materiaal. Het wordt vaak gebruikt om de isolerende werking weer te geven van de isolatie van een dak, een vloer, muren of ramen.

Met RC waarde wordt de R waarde van een constructie weergegeven. Dit kan een spouwmuur zijn, een vloer en ook dubbelglas of een dak.

Meer rendement met hogere RC waardes?

Onderzoek heeft aangetoond dat er een goed verschil merkbaar is in de isolerende werking in een huis als je isolatiemateriaal gebruikt met een hogere RC waarde. Bij een RC waarde van 5 in plaats van 4 kun je een betere besparing verwachten. Kies je echter voor een RC waarde van 6 of hoger dan is het rendement minder hoog.

Een goed advies!

Een adviseur van een isolatiebedrijf kan goed aangeven welke soort dakisolatie het beste is voor jouw woning. Ook kan hij aangeven welke RC waarde het beste is om het meeste rendement te behalen uit de dakisolatie. Het advies zal volledig op maat zijn, zodat je exact weet waar je aan toe bent.

Vergelijk offertes

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven door gebruik te maken van onze offerte service. Hiermee kun je namelijk geld besparen op de aanschaf van dakisolatie. Bekijk pagina dakisolatie offerte.

Bekijk ook eens de volgende dakisolatie pagina’s:

Dakisolatie
Voordelen
Nadelen
Werking
Garantie
Subsidie
Dakisolatie prijzen
Dakisolatie offertes