Als je kiest voor dakisolatie dan wil je natuurlijk weten welke kosten dat met zich meebrengt. Het is goed om nog voordat er een adviseur van een isolatiebedrijf langskomt een goede indicatie te hebben van de dakisolatie prijzen. Op basis van het dakoppervlakte is het dan mogelijk om de dakisolatie prijzen te berekenen. Hieronder geven we een voorbeeld van de dakisolatie prijzen van glaswol.

De dakisolatie prijzen van glaswol

Glaswol wordt veel gebruikt als dakisolatie. Het wordt tussen de spanten geplaatst waarna er een dampscherm overheen wordt gedaan. Met een R-waarde van 4 kun je glaswol al kopen vanaf 10 euro per vierkante meter. Als je het laat plaatsen dan is de prijs 25 euro per vierkante meter. Zie ook pagina RC waardes dakisolatie.

Voordat je de knoop doorhakt om te kiezen voor dakisolatie wil je natuurlijk graag de dakisolatie prijzen weten. Kies je voor glaswol isolatieplaten dan zijn de kosten lichtelijk hoger. Het voordeel is dat het folie al op de glaswolplaten zit. De platen kosten per vierkante meter 2 euro meer. De kosten voor het plaatsen zijn gelijk. Zie ook pagina voordelen.

Als het dakoppervlak 50 vierkante meter is dan is de totale investering 500 tot 600 euro als je het zelf doet. Besteed je het uit dan zal er een rekening volgen van 1.250 euro. Dit met de wetenschap dat experts de dakisolatie geplaatst hebben en je ook garantie hebt op het werk.

Zelf dakisolatie plaatsen of niet?

Het is niet complex om zelf dakisolatie te plaatsen. Het is echter geen leuke klus en vaak ontbeerd het ook aan handigheid. De vakkennis en ervaring zorgen ervoor dat de vakman het sneller kan dan een doe-het-zelver. En het zal er natuurlijk ook beter onder komen waardoor de besparing hoger zal zijn. Zie pagina montage voor tips en informatie.

Er zijn twee factoren die samen de totale prijs voor dakisolatie bepalen. Het zijn de materialen voor de dakisolatie en de loonkosten om de dakisolatie te plaatsen.

De prijs voor dakisolatie

De prijzen van dakisolatie kunnen sterk verschillen. Een woning met een vloeroppervlakte van 70 vierkante meter kun je isoleren voor 1.000 tot 4.500 euro. Het grote verschil zit hem in het materiaal dat gebruikt wordt en hoe de afwerking is. Als er niemand op de zolder komt dan zal de afwerking veel minder goed zijn dan wanneer er iemand slaapt of werkt. Misschien lijkt het veel geld. Houdt er echter ook rekening mee dat het een besparing zal opleveren van 400 tot 500 euro per jaar. Het dak is een van de beste plekken om te starten met isolatie. Bekijk pagina mogelijkheden.

Enkele prijzen van materialen voor dakisolatie

Het grootste deel van de daken in Nederland is geïsoleerd met glaswol. Glaswol heeft een uitstekende prijs, kan gemakkelijk worden geplaatst en heeft een uitstekende isolatiewaarde. Vooral omdat de ondergrond niet vlak en recht hoeft te zijn is glaswol een uitstekend isolatiemateriaal voor het dak. Vanaf 10 euro per vierkante meter kun je het dak al isoleren. Als je het laat plaatsen dan zijn de dakisolatie prijzen 25 euro per vierkante meter.

Ook kun je gebruik maken van isolatieplaten. Het plaatsen gaat wat gemakkelijker waardoor de kosten van plaatsen door een isolatiebedrijf hetzelfde zijn. De materiaalkosten zijn echter 2 euro meer dan bij glaswol. Zie ook pagina werking.

Offertes?

Wil je gratis en vrijblijvend offertes opvragen bij erkende isolatiebedrijven? Dan kun je gebruik maken van onze offerte service om zo in contact te komen met betrouwbare specialisten. Gratis en zonder verplichtingen! Ga naar pagina dakisolatie offertes.

Bekijk ook eens de volgende dakisolatie pagina’s:

Dakisolatie
Besparing
Daktype
Materialen
Mogelijkheden
Montage
RC waarden
Dakisolatie offertes