Door je woning goed te isoleren zal je een lagere energierekening krijgen. Een voordeel wat je vaak hoort. Zeker als het gaat om dakisolatie en de prijzen ervan. Echter zijn er ook dakisolatie nadelen? En kloppen alle nadelen die je over dakisolatie hoort wel helemaal?

Nadeel nummer een: Dakisolatie is duur!

Het klopt dat het isoleren van je dak geld kost. En wat de ene persoon duur vindt is voor de andere goedkoop. Als we echter kijken naar een gemiddeld dak dan is dit al te isoleren voor 1.250 euro door een isolatiebedrijf. En dat is een bedrag dat voor een gemiddeld Nederlands huishouden goed te overzien is. Door de investering in dakisolatie zal je trouwens binnen twee jaar al je kosten terugverdiend hebben.

Dakisolatie nadeel nummer twee: Het is veel werk om het dak te isoleren.

Als je zelf het dak gaat isoleren dan kan dat veel werk zijn. Je bent niet zo bekend met de werkzaamheden en je moet goed opletten dat je alle dakisolatie op de juiste manier aanbrengt. Laat je het echter doen dan is het aanbrengen van dakisolatie helemaal niet zoveel werk. Zorg ervoor dat de weg naar het dak vrij is en dat de medewerkers van het isolatiebedrijf hun werk kunnen doen. Vaak zijn ze binnen een dag al klaar. Hierna kun je daarna volop genieten van de dakisolatie.

Het derde nadeel van dakisolatie: Het rendement is te laag

Dakisolatie is in twee jaar terug te verdienen. Daarna kun je nog vele jaren genieten van de financiële besparing die het oplevert. Warmte stijgt omhoog en zal het gemakkelijkste via het dak verdwijnen. Als je dit kunt stoppen dan zal je hier volop profijt van hebben. Het rendement op dakisolatie is dan zeker meer dan uitstekend te noemen. Het zal je meer opleveren dan wanneer je het geld op een willekeurige spaarrekening laat staan.

Tarieven van dakisolatie opvragen?

Dan kun je het beste in contact komen met ervaren isolatie specialisten die je graag verder helpen. Door gebruik te maken van onze offerte service is dit mogelijk. Gratis en vrijblijvend!

Bekijk ook eens de volgende dakisolatie pagina’s:

Dakisolatie
Voordelen
Materialen
Mogelijkheden
Montage
RC waarden
Dakisolatie prijzen
Dakisolatie offertes