Als je dakisolatie wilt plaatsen dan is het belangrijk dat dit goed gebeurt. Om je hierbij op weg te helpen hebben we de vijf grootste fouten op een rijtje gezet.

De eerste fout: een open ruimte tussen de isolatie en het onderdak

Het klopt niet dat er nog een ruimte tussen het dak en de isolatie moet zijn voor de nodige ventilatie. Zorg dat de buitenlucht niet meer naar binnen kan komen. Ventilatie zal zorgen voor condensatie en dus ook voor teveel vocht. Vul de ruimte tussen het onderdak dus volledig op.

Fout twee: er wordt te weinig isolatie gebruik

Een fabeltje is dat je last van schimmel krijgt als de isolatielaag te dik is. Bij de dakisolatie montage kun je het beste meer isolatie gebruiken dan nodig. Het is juist een te dunne dakisolatie die voor schimmel kan zorgen. Wees dus niet bang om teveel dakisolatie te gebruiken.

De derde fout: de dakisolatie is niet luchtdicht

Het is belangrijk dat de dakisolatie goed gebeurt en dat er geen lucht of damp meer door kan komen. Als dit niet correct gebeurt bij de dakisolatie montage dan zal je snel last krijgen van condensatie en vochtige plekken.

Fout vier: een onderbreking van het dampdichte folie of de dakisolatie

Zorg dat het dampdichte doek nergens onderbroken wordt. Tape alle voegen en kieren zorgvuldig af en zorg dat er geen gaten in het folie komen. Daarnaast moet de dakisolatie aaneengesloten worden om geen gaten of lege stukken te krijgen. Monteer de dakisolatie zorgvuldig om koude en vocht buiten het huis te houden.

De vijfde fout: er worden smalle isolatiedekens gebruikt.

Als je de isolatie op een hellend dak monteert zorg dan dat de dekens breder zijn dan de afstanden tussen de kepers. Zo kan de isolatie op de juiste manier aangebracht worden en ontstaan er geen kieren.

Toch isolatiebedrijf inschakelen?

Dan kun je het beste contact opnemen met een erkend bedrijf die je graag op weg helpt. Met onze gratis offerte service is het namelijk mogelijk om in contact te komen met bedrijven die je graag deskundig advies geven. Bekijk offertes dakisolatie.

Bekijk ook eens de volgende dakisolatie pagina’s:

Dakisolatie
Voordelen
Nadelen
Werking
Garantie
Subsidie
Besparing
Daktype
Dakisolatie offertes