Als je kiest voor dakisolatie welke mogelijkheden zijn er dan allemaal? Op welke manier kun je een halt toeroepen aan al het energieverlies? Het is belangrijk om te kijken naar het soort dak wat je hebt. Heb je een plat dak of een hellend dak? En zit er een dakkapel in het dak? En is het misschien beter om de zoldervloer te isoleren? Dat lees je allemaal op deze pagina. Maar bekijk ook eens pagina werking en montage.

Laat de warmte niet ontsnappen

Het belangrijkste bij dakisolatie is dat de warmte niet verloren gaat. Het is dus belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie na het aanbrengen van de dakisolatie.

De verschillende mogelijkheden van dakisolatie

Als je een plat dak hebt dan is de dakisolatie gemakkelijk aan de binnenkant aan te brengen. Je kunt trouwens ook kiezen voor isolatie aan de buitenkant. Je zult het dan wel goed moeten afdekken zonder dat er vocht bij kan komen.

Bij een hellend dak kun je kiezen uit verschillende isolatiematerialen. Zie ook dak types. Het is wel belangrijk bij een hellend dak dat de dakisolatie aan de binnenkant wordt geplaatst. Heb je de zolder omgetoverd tot een slaapkamer of studiekamer, dan is het verstandig om de isolatie aan het dakschild aan te brengen. Dit kun je doen met de hulp van zelfdragende dak elementen.

Als je de zolder helemaal niet gebruikt kun je overwegen om de zoldervloer te isoleren. Het is namelijk goedkoper en ook gemakkelijker om de zoldervloer te isoleren. Verder kun je op pagina subsidie lezen of zo een regeling op dit moment loopt.

Kies uit de verschillende isolatiematerialen

Voor het isoleren van het dak zijn er verschillende materialen waar je uit kunt kiezen. Zo is er glaswol, steenwol, aluminium noppenfolie en EPS om het dak te isoleren. Afhankelijk van het dak behoren ze tot de dakisolatiemogelijkheden.

Contacteer isolatiebedrijven

Je kunt gratis en vrijblijvend contact opnemen met isolatiebedrijven. Zo is het mogelijk om een goed beeld van de markt te krijgen en kun je de prijzen vergelijken. Want hoeveel rekent een isolatiebedrijf nu precies voor het isoleren van je woning? Ga daarom naar pagina offertes aanvragen.

Bekijk ook eens de volgende dakisolatie pagina’s:

Dakisolatie
Voordelen
Nadelen
Werking
Garantie
Montage
RC waarden
Dakisolatie prijzen
Dakisolatie offertes