Als je het dak wilt gaan isoleren dan kun je uit verschillende dakisolatie materialen kiezen. Zeker bij een houten dak zijn er volop mogelijkheden om de dakisolatie goed en gemakkelijk aan te brengen. Graag bespreken we de materialen waar je voor kunt kiezen als je het dak gaat isoleren. Alle dakisolatie materialen hebben hun eigen nadelen en hun eigen voordelen. Het belangrijkste is om goed op de isolerende werking van het dakisolatie materiaal te letten. Graag bespreken we vier soorten dakisolatie met je.

Glaswol als dakisolatie materiaal

Glaswol is een zeer populair isolatiemateriaal. Het wordt veel gebruikt als dakisolatie in de vorm van glaswol platen en als glaswol deken. Glaswol als dakisolatie materiaal is een uitstekende keuze door de hoge isolerende werking. Een nadeel is dat het plaatsen van het glaswol je ogen en huid kan irriteren. Als je het zelf doet moet je dus voor de juiste bescherming zorgen. Plaatst een isolatiebedrijf het glaswol dan zorgen ze natuurlijk zelf voor de juiste beschermde kleding om het glaswol te plaatsen.

Aluminium noppenfolie als dakisolatie

Een van de gemakkelijkste materialen om je dat te isoleren is aluminium noppenfolie. Je kunt het gemakkelijk onder het dak aanbrengen. Het folie zorgt dat de warmte weer terug het huis in wordt gestuurd. Daarnaast zit er een dampdicht deel op het aluminium noppenfolie. Het is snel en gemakkelijk aan te brengen. Zie de overige mogelijkheden van dakisolatie op deze pagina.

Je dak isoleren met hardschuimplaten

Doordat de hardschuimplaten eenvoudig op maat zijn te snijden kun je ze snel en gemakkelijk aanbrengen. De hardschuimplaten zijn in verschillende diktes beschikbaar. Door de brandvertragende werking zijn de hardschuimplaten een goede keuze als dakisolatie. De platen nemen trouwens geen vocht op.

Steenwol onder je dak

Glaswol en steenwol zijn bijna hetzelfde soort isolatiemateriaal. Het enige verschil is dat in steenwol geen glas zit, maar vulkanisch gesteente welke op hoge temperatuur gesmolten is. Bekijk ook eens pagina garantie en subsidieregeling.

Tarieven vergelijken

Je kunt de tarieven van verschillende bedrijven vergelijken door met hen contact op te nemen. Door offertes op te vragen krijg je een beter inzicht in de markt en kom je een heel eind met je zoektocht naar dakisolatie. Op deze pagina lees je hier meer over.

Bekijk ook eens de volgende dakisolatie pagina’s:

Dakisolatie
Garantie
Subsidie
Besparing
Daktype
Mogelijkheden
Montage
Dakisolatie offertes