Het is slim om je dak goed te isoleren. Het kan je al snel een besparing van 500 per jaar in de stookkosten opleveren. Een goed geïsoleerde woning is daarnaast beter voor het milieu en zal ook zorgen voor meer woongenot. Het is mogelijk om zowel een plat dak als een schuin dak op een goede manier te isoleren. Zie ook pagina voordelen en mogelijkheden dakisolatie.

Een plat dak isoleren

Het isoleren van een plat dak moet vakkundig en goed gebeuren. Niet ieder plat dak kun je trouwens aan de binnenkant isoleren. Bij isolatie van een plat dak aan de binnenkant wordt vaak steenwol of glaswol gebruikt. Bekijk ook eens pagina werking.

Vaak gebeurt het daarom ook aan de buitenkant. Het is belangrijk om dan de woning goed te beschermen tegen vocht. Voor de isolatie van een plat dak aan de buitenkant worden vooral isolatieplaten gebruikt. Het dak wordt hier vaak wel wat hoger van. Zorg voor een goede afwatering van het dak om zoveel mogelijk stilstaand water te voorkomen. Wees verstandig en schakel altijd een vakkundig isolatiebedrijf in om deze klus te klaren. Je wilt natuurlijk geen lekkage. Een vakman kan rond de 50 euro per vierkante meter het platte dak isoleren. Zie pagina montage.

Een schuin of hellend dak isoleren

Een van de meest voorkomende vormen van isolatie is om het dak te isoleren. Veel mensen hebben een schuin dak en deze is natuurlijk ook zeer goed te isoleren. De isolatie bij een schuin of hellend dak zal altijd aan de binnenkant gebeuren. Er zijn verschillende materialen waar je dan gebruik van kunt maken. Zo kun je kiezen voor onder andere EPS platen, glaswol of steenwol (als een plaat of op een rol), isolatiefolie of vlasvezel platen. Bekijk ook pagina materialen dakisolatie.

Afhankelijk van de dakconstructie en het soort dak kun je hier een keuze uit maken. Zorg altijd dat u een zo hoog mogelijk isolatiewaarde gebruikt voor een maximaal rendement. Op die manier wordt de investering in de dakisolatie sneller terugverdiend.

Hoeveel kost dakisolatie?

Door offertes op te vragen kun je jezelf vrijblijvend laten adviseren en de prijzen van dakisolatie vergelijken. Ga naar pagina offerte voor meer informatie.

Bekijk ook eens de volgende dakisolatie pagina’s:

Dakisolatie
Dakisolatie voordelen
Dakisolatie nadelen
Dakisolatie werking
RC waarden
Dakisolatie prijzen
Dakisolatie offertes