Als je kiest voor dakisolatie dan kun je rekenen op een besparing van de energiekosten. Als je nog geen dakisolatie hebt dan zal je al snel 25 procent van de warmte door het dak verliezen. Door het dak te isoleren voorkom je dit en zie je dus een mooie besparing op je stookkosten. Dakisolatie is dus geen kostenpost, maar een investering met een korte terugverdientijd. De terugverdientijd is de periode tot je de investering weer terug hebt verdiend op basis van de besparing op de stookkosten.

Een rekenvoorbeeld voor de besparing en terugverdientijd van dakisolatie

Laten we uitgaan van een eengezinswoning in Nederland. Een eenvoudige tussenwoning met een dakoppervlak van 75 vierkante meter. Het isolatiemateriaal heeft een gemiddelde isolerende werking. De kosten van een isolerend hellend dak zal tussen de 2.100 en 4.000 euro liggen. Bij deze berekening wordt er geen rekening gehouden met de afwerking aan de binnenkant. Iedereen heeft zo zijn eigen smaak met de verschillende kosten die hierbij horen.

De jaarlijkse besparing op de stookkosten zal bij een eengezinswoning tussen de 300 en 500 euro per jaar zijn. Het is dus mogelijk om de dakisolatie binnen vier tot vijf jaar terug te verdienen.

Hoe ontwikkelt de gasprijs zich?

Bij deze berekening hebben we geen rekening gehouden met een mogelijke stijging van de gasprijs. Als we naar het verleden kijken dan zien we een stijgende lijn van de prijs van gas. Het is dus zeer goed mogelijk dat de terugverdientijd veel korter is door een stijgende gasprijs.

Dakisolatie offerte aanvragen

Vraag gratis en vrijblijvend offertes op bij verschillende isolatiebedrijven die je graag verder helpen. Door dit te doen kun je het aanbod goed vergelijken en een betere keuze maken. Ga snel pagina offerte dakisolatie.

Bekijk ook eens de volgende dakisolatie pagina’s:

Dakisolatie
Dakisolatie voordelen
Dakisolatie nadelen
Dakisolatie werking
Dakisolatie daktype
Materialen
Mogelijkheden
Montage
Dakisolatie offertes