Dakisolatie is relatief gemakkelijk aan te brengen. U dient enkel de platen in de zolder te verwijderen en weer terug te zetten wanneer de isolatie is aangebracht. Echter, om er zeker van te zijn dat alles goed gaat, is het aan te raden om dit door een vakman te laten doen. Dit is vooral het geval wanneer u een grote zolderruimte heeft. Omdat het oppervlak zo groot is, is het een hels karwei om volledig op eigen kracht de gipsplaten te verwijderen en terug te monteren wanneer u het isolatiemateriaal heeft aangebracht. Tevens komen er erg veel vezels en stof vrij bij het aanbrengen van het isolatiemateriaal. Het is daarom gewenst om altijd lange mouwen, handschoenen en een mondkapje te gebruiken. Om er van verzekerd te zijn dat uw huid niet gaat irriteren en dat u geen schadelijke deeltje inademt. Dit kan zeker negatieve gevolgen hebben op uw gezondheid, dus ook daarom raden wij aan om een vakman in te schakelen.

Dakisolatie kan op twee verschillende manieren worden aangebracht: tussen de balken of tegen het dakbeschot. Het belangrijkste is dat er geen luchtstroming tussen de isolatie en het dakbeschot bestaat, want anders vindt er alsnog warmteverlies plaats. Verder kunt gebruik maken van verschillende materialen, zoals rotswol of glaswol. Glaswol is hierbij het meest gebruikelijke materiaal. Het materiaal kunt u vastmaken door middel van nietjes, spijkers of lijm. Daarnaast kunt u de kieren het beste dichten met triplex.

Let er bij het aanbrengen van het isolatiemateriaal altijd op dat het isolatiemateriaal zonder kieren wordt aangebracht. Veel warmte gaat verloren via luchtlekken, bijvoorbeeld bij de rand van het dakbeschot en de dakdoorvoeren. Dicht die dus goed af met stroken of restjes minerale wol, liever geen bouwschuim. (Bron: MilieuCentraal)