Natuurlijk kun je er zelf voor kiezen om je woning te gaan isoleren. Je kunt de kruipruimte isoleren of de muren en het dak. De kosten zijn vaak een investering aangezien de energiekosten omlaag zullen gaan en je zo een lagere energienota zult krijgen. Tegenwoordig is het echter ook mogelijk om samen met je buren of zelfs je hele wijk de huizen te laten isoleren. De bedrijven die de isolatie zullen aanbrengen kunnen veel efficiënter werken en dus kosten besparen. Deze kosten willen ze graag met je delen. Het is dus een win-win situatie voor jou en het bedrijf dat de isolatie gaat aanbrengen. Dit wordt collectief isoleren genoemd.

Wat zullen de kosten zijn?

Natuurlijk is het belangrijk om goed en helder de kosten te weten. Het is vervelend om achteraf een verassing te krijgen waar je niet op hebt gerekend. Een isolatiebedrijf zal altijd eerst een offerte uitbrengen. Hierna kun je overleggen of je nog korting kunt krijgen als je met een collectief van buren de isolatie laat uitvoeren. Vaak zal je een korting van 6 tot 20 procent kunnen krijgen afhankelijk van het aantal huizen welke in het collectief voor energiebesparing gaan meedoen. Collectief isoleren is eigenlijk een extra voordeel. Je ontvangt immers ook alle voordelen van het goed isoleren van je huis. Bekijk ook eens pagina tips en ventilatie.

Hoe kun je starten met collectief isoleren?

Je kunt beginnen met het uitnodigen van een specialist bij jezelf thuis. Hij of zij kan bekijken en berekenen wat de kosten zullen zijn en hoeveel je kunt gaan besparen. Vervolgens kun je dit met de buurt gaan bespreken. Zeer waarschijnlijk zullen er meer mensen interesse hebben in het isoleren van hun huis. En dan krijgen jullie allemaal nog een mooie extra korting op het isoleren van jullie huizen.

Bekijk ook eens de volgende pagina’s over isolatie:

Isolatie algemene informatie
Duurzame isolatie materialen
NEN-normen
Wat is PUR-schuim?
Schimmelvorming
Tips
Ventilatie
Gezondheid en isolatie

Wat kost isolatie?

Isolatie offerte