Wat zijn de voordelen van isolatieglas? En die van rolluiken? Er zijn een aantal voordelen dat een rolluik biedt ten opzichte van andere vormen van zonwering. Over het algemeen dient een rolluik als een zonwering om het zonlicht tegen te houden. Echter wordt dit product ook gebruikt om inbrekers en geluid tegen te houden. Daardoor bieden rolluiken meerdere voordelen.

1. Rolluiken houden het licht tegen

Een voordeel van rolluiken is dat deze het licht tegenhouden en dienen als zonwering. Overdag kun je de rolluiken naar beneden halen en zo het zonlicht tegenhouden. Dit zorgt voor meer comfort in je huis of op kantoor.

2. Rolluiken kunnen als isolatie dienen

In de zomer en in de winter is het mogelijk om een rolluik als isolatie te gebruiken. Een vergelijking kan gemaakt worden met isolatieglas, zo is het mogelijk om te zien welke van de twee opties goed zijn. In de zomer kan het namelijk het warme lucht tegenhouden (maar ook het zonlicht) zodat het niet zo snel warm wordt in het huis of op kantoor. Daarnaast kunnen rolluiken in de winter ervoor zorgen dat het huis niet snel de warmte verliest. Hierdoor is het mogelijk om op de energie en stookkosten te besparen. U hoeft uw huis minder te koelen (lager stroomverbruik) en minder te verwarmen (lager gasverbruik).

3. Rolluiken schrikken inbrekers af

Inbrekers hebben de neiging om eerder voor een ander(e) woning of winkelpand te kiezen als zij zien dat u rolluiken heeft. Daarom is het een goede manier om inbrekers te weren en kunt u uw bezittingen beschermen. Al zou een inbreker proberen binnen te komen, dan nog kost het hem of haar veel tijd om de rolluiken te forceren. Hopelijk is er dan iemand in de buurt die de politie kan bellen.

4. Rolluiken kunnen geluidswerend zijn

Rolluiken kunnen ook het geluid tegenhouden als deze extra dik zijn. Afhankelijk van uw budget kunt u de dikte van de rolluiken bepalen en kunnen de luiken ook het geluid tegenhouden. Niet alle modellen kunnen dit, maar kunt u hier wel speciaal voor kiezen. Dit is handig als u bijvoorbeeld het geluid van stadsverkeer wilt tegenhouden. Als de muren ook goed geïsoleerd zijn kan het aanzienlijk veel schelen.

5. Rolluiken zorgen voor meer privacy

Met rolluiken heeft u meer privacy. Het is mogelijk om door het gebruiken van rolluiken een binnenruimte af te schermen van de buitenwereld. Daardoor kan niemand naar binnen kijken. Vooral bij grote ruimtes waar het niet makkelijk is om met gordijnen of bijvoorbeeld shutters te werken is het handig om eens te kijken naar de mogelijkheden van rolluiken.