Naarmate de tijd verstrijkt verouderd je dakkapel. Het kan zo zijn dat de kwaliteit van de onderdelen van je dakkapel niet meer zo goed is als in het begin. Indien dit voor overlast zorgt kun je ervoor kiezen om je dakkapel te laten renoveren. Bij de renovatie kun je kiezen voor het vervangen van onderdelen of een complete vervanging. Veel dakkapel specialisten bieden naast het plaatsen van dakkapellen ook reparatie en renovatiediensten aan. Deze vakmannen kunnen je dan adviseren en informeren alvorens je beslist om je dakkapel te laten renoveren. In bijna alle gevallen is het goedkoper om je dakkapel te laten renoveren i.p.v. te laten vervangen. Over het algemeen kan de renovatie van een dakkapel binnen 1 dag worden voltooid.

De renovatie van een dakkapel

Indien je over een houten dakkapel beschikt is het mogelijk dat bepaalde onderdelen zijn gaan rotten. Deze onderdelen zijn toe aan vervanging. Het is mogelijk om te kiezen voor een kunststof vervanging. Waarom kunststof? Kunststof is het populairste materiaal als het gaat om dakkapellen. Kunststof dakkapellen gaan langer mee, zijn onderhoudsvriendelijk en zijn uiteindelijk goedkoper (door het onderhoudsarme aspect) dan andere soorten dakkapellen. Indien je toch hout wil i.p.v. kunststof is dit ook gewoon mogelijk. Het is verstandig om bij de specialist te vragen of zij wel hout aanbieden als vervangingsmateriaal omdat de meesten met kunststof materialen werken.

Dakkapel onderdelen

Onderdelen die vaak vervagen moeten worden zijn de ruiten van een dakkapel. Naast de ruiten worden meestal ook de kozijnen, buitenbekleding en boeiboorden vervangen. Indien nodig kunnen ook de loodslabben worden vernieuwd. Loodslabben zorgen ervoor dat twee onderdelen waterdicht op elkaar aansluiten. Het is ook mogelijk om bepaalde delen van de constructie te laten vervangen. Dit is een tijdrovende en lastige klus die ook meer geld kan kosten. Als een groot deel van de constructie vervangen moet worden zal de specialist adviseren om een nieuwe dakkapel te plaatsen.

Vergunning nodig?

Indien je je dakkapel laat renoveren heb je geen vergunning nodig. Dit is wel het geval als je van plan bent om een nieuwe dakkapel te laten plaatsen. Het is dus makkelijker om een dakkapel te laten renoveren. Een prefab (pre-fabricated) dakkapel kan in 1 dag geplaatst worden, maar heeft dus ook een vergunning nodig en dat kan enige tijd duren. Indien je je dakkapel laat verbreden of verhogen bij de renovatie ben je wel verplicht om een vergunning aan te vragen. Het gebruik van felle kleuren wordt in de meeste gevallen afgewezen. Het is daarom altijd verstandig om eerst bij je eigen gemeente informatie aan te vragen alvorens je begint met het laten renoveren van je dakkapel. Het is ook mogelijk om dit door de specialist te laten doen.

Prijs renovatie dakkapel

Omdat het hier om maatwerk gaat kunnen we niet echt een prijs vaststellen. Bij vervanging van de kozijnen en het glas ben je ongeveer € 2000,- kwijt. Renovatie van plaatwerk ligt lager dan het bedrag van een kozijnvervanging. Let wel, je bent in bijna alle gevallen goedkoper uit indien je voor de renovatie van je dakkapel kiest.