Als je een verbouwing gaat doen van de badkamer, de keuken, een dakkapel of een aanbouw dan kun je beslissen om dit door een aannemer te laten doen. Ook kun je ervoor kiezen om het verbouwen zelf te gaan doen. Verbouwen zelf verbouwen! Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je verstand van zaken hebt en niet achteraf tot de conclusie komt, dat je het beter door een aannemer had kunnen laten doen.

Waarom een verbouwing zelf gaan doen?

De belangrijkste reden om zelf een verbouwing te gaan doen is natuurlijk om geld uit te sparen op de loonkosten van de aannemer. Als je immers zelf al het werk gaat doen dan hoef je hem niet te betalen. Het is trouwens ook mogelijk om alleen het grove werk door de aannemer te laten doen en de rest zelf uit te voeren. Je hebt dan een mooie gulden middenweg. Het afwerken is vaak qua tijd het meeste werk ten opzicht van het grove werk.

Een mooi eindresultaat!

Uiteindelijk draait het bij de verbouwing alleen maar om het eindresultaat. Het is belangrijk om een mooie en goede verbouwing te realiseren. Als je twee rechterhanden hebt dan kun je overwegen om de verbouwing zelf te gaan doen. Je moet dan natuurlijk wel voldoende tijd hebben om dit te doen. Als je twijfelt of je de klus tot een goed einde kunt brengen dan kun je het beste kiezen voor een vakman. Uiteindelijk kan de op het eerste gezicht duurdere weg de goedkopere weg worden! Goedkoop wordt immers vaak duurkoop!